"İlk defa oluyor, akla zarar, pes, utanç verici..."

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yargıda tahliye krizine yol açan kararı, “Yok hükmündedir” diye yorumladı. Arınç, “Bu belki yargı tarihinde ilk defa oluyor” diyerek şaşkınlığını da belirtti.Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Y

"İlk defa oluyor, akla zarar, pes, utanç verici..."

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yargıda tahliye krizine yol açan kararı, “Yok hükmündedir” diye yorumladı. Arınç, “Bu belki yargı tarihinde ilk defa oluyor” diyerek şaşkınlığını da belirtti.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, tahliye kumpasına ilişkin, “Yetkisiz mahkemenin verdiği karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülüyor” değerlendirmesinde bulundu. Bunun adının hukukta ‘yetki çalma’ olduğunu belirten Arınç, “Akla zarar bir iş” dedi.

Böyle bir olayın belki de yargı tarihinde ilk defa görüldüğünü anlatan Arınç, “Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir” ifadelerini kullandı.

’YAVRU VATAN’ POLEMEĞİ

“Yavru vatan” polemiğiyle ilgili soruya da cevap veren Bülent Arınç, “KKTC ile Türkiye’nin ilişkisini ana vatan-yavru vatan meselesi değil, Bu samimi ilişkiler içinde olduğumuz için bir tanımlamadır. Bundan kimse gocunmamalıdır. Sayın Akıncı’nın açıklamalarına da saygı duymalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler