İlaç 1 Ekim’de pahalanacak

SGK’nın Ekim başında ilaç taban fiyatını açıklamasıyla mide, kalp, tansiyon, Hepatit B, astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlar için hastalar bundan sonra daha fazla fiyat farkı ödeyecekler Vatandaşların ilaç harcaması 1 Ekim’den itibaren artıyor. Tüm Ecz

İlaç 1 Ekim’de pahalanacak
SGK’nın Ekim başında ilaç taban fiyatını açıklamasıyla mide, kalp, tansiyon, Hepatit B, astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlar için hastalar bundan sonra daha fazla fiyat farkı ödeyecekler
 
Vatandaşların ilaç harcaması 1 Ekim’den itibaren artıyor. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, SGK’nın 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki (SUT) eşdeğer ilaç uygulaması için yeni bir fiyat hesaplaması getirdiğini belirterek, “Mide, antibiyotik, kalp, tansiyon, Hepatit B, astım gibi tedavi gruplarındaki ilaçlar için hastalar, bundan sonra daha fazla ilaç fiyat farkı ödeyecek. 15 etken madde ile başlayacak olan bu uygulama, kısa bir süre sonra tüm ilaçları kapsayacak” dedi. Saydan’ın açıklamalarına göre 1 Ekim’den itibaren ilaçlara zam gelecek.
 
76 milyon endişeli
 
Ülkede buğday eken çiftçinin devletin buğday taban fiyatı açıklamasını, tütün eken çiftçinin tütün taban fiyat açıklamasını beklediğini belirten Saydan, “Ancak bu sefer 1 Ekim itibariyle 76 milyon vatandaş SGK’nın ilaç taban fiyatını açıklamasını, ne kadar daha fazla ilaç parası ödeyeceğim endişesi ile bekleyecek. Vatandaşlar, eczanelerimize geldiklerinde halen ilaç katılım payı, muayene ücreti, reçete parası (3 kutuya kadar 3 TL sonra kutu başına 1 lira olarak) ve ucuz ilaca göre kendi ilacının farkını ödemekte, bunu öderken bile zorlanmaktadır. Bu yeni uygulama, hastanın cebinden çıkan paranın artmasına neden olacaktır” dedi.
 
Nurten Saydan, vatandaşların farkın artacağını  bilmelerini ve duyarlılıklarını ‘ALO 170’ i arayarak göstermelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler