"İhanete uğramış gibi hissediyorum"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan’ı hedef alarak, “Tüm çabalarımın ardından ihanete uğramış gibi hissediyorum. Çünkü kişisel çabama ve diğerlerinin çabalarına yeteri kadar önem verilmedi” dedi.Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Ju

"İhanete uğramış gibi hissediyorum"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan’ı hedef alarak, “Tüm çabalarımın ardından ihanete uğramış gibi hissediyorum. Çünkü kişisel çabama ve diğerlerinin çabalarına yeteri kadar önem verilmedi” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, müzakerelerden çekilen Yunanistan’a karşı eleştirilerde bulundu. Juncker, düzenlediği basın toplantısında, başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerde Yunanistan tarafından gösterilen bencillik karşısında “ihanete uğramış gibi hissettiğini” ifade etti. Juncker açıklamaları sırasında derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Tüm çabalarımın ardından ihanete uğramış gibi hissediyorum. Çünkü kişisel çabama ve diğerlerinin çabalarına yeteri kadar önem verilmedi. Çeşitli söylentiler var ve gece gündüz bıkmadan çalışanların sesini engelliyor” dedi. Yunanistan’a yapılan öneride kreditörlerin daha fazla emeklilik kesintisini teklif etmediklerini vurgulayarak, “Bu hiçbir zaman masada yer almadı ve bunun olduğunu savunmak yanlış olur. Çabamız, referandum duyurusu yapanlar tarafından tek taraflı olarak sonlandırıldı ve bütün gerçekler konuşulmadan bu anlaşmanın olmaması için mücadele veriliyor” ifadelerine yer verdi.

Yunanistan’ı gerçekten sevenlere seslenen Juncker, “Ölümden korktuğunuz için intihar etmek zorunda değilsiniz. Referandumda evet demelisiniz” dedi. Yunanistan’ın Euro bölgesinden ayrılmasının bir seçenek olmadığına inandığını kaydeden Avrupa Komisyonu Başkanı, “Avrupa’da hiçbir demokrasi diğerinden daha değerli değildir. Euro Bölgesi’nde 18’e karşı 1 ya da 1’e karşı 18 değil 19 demokrasi vardır. Avrupa’nın tüm vatandaşları eşittir.

“BUGÜN HALEN BİR ANLAŞMA YAPMAK MÜMKÜN”

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün gerçekleştirdiği bakanlar kurulu toplantısının ardından Yunanistan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande, açıklamaları sırasında Yunanistan’ın müzakere masasına dönmenin Yunan hükümetine bağlı olduğunu belirterek, “Yunanistan ile anlaşmaya varmak için birkaç saat kaldı. Müzakerelerin nihai olarak sona ermesine sadece birkaç saat kaldı. Yunan hükümetinin müzakere devam kararı almasını temenni ediyorum” dedi. Hollande, halen bir anlaşmanın yapılabileceğini sözlerine ekleyerek, “Fransa, diyaloğun bugün ya da yarın devam ettirilmesi konusunda olumludur. Bugün halen bir anlaşma yapmak mümkün ancak yarın bu durum yunan hükümetinin referanduma cevap vermesine bağlı olacak” ifadelerini kullandı. Hollande, Yunanistan’ın Euro bölgesine ait olduğunu bildirerek, ülkenin Euro Bölgesinde kalmaya karar vermesinin ya da ayrılmak için risk almasının Yunanistan’a bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

“MÜZAKERELERDEKİ SORUNLARI AŞMAK YUNANİSTAN’IN ELİNDE”

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, partisi Hristiyan Demokrat yönetim kadrolarına yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi ortaklarıyla müzakerelerde elde edilen sorunları aşmanın Yunanistan’a bağlı olduğunu bildirdi. Merkel, Yunanistan hakkındaki kararın mevcut belirsizlik göz önüne alındığında günlük bazda değerlendirme yapılarak alınabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler