İç fındık fiyatına tepki

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, iç fındığın kilogramının 45 lira olduğu bir noktada, kabuklu fındığın en az 15-20 lira olması gerektiğini söyledi.   Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticiden 12 liraya satın alınan fındığın, rafta 45

İç fındık fiyatına tepki
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, iç fındığın kilogramının 45 lira olduğu bir noktada, kabuklu fındığın en az 15-20 lira olması gerektiğini söyledi.
 
Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticiden 12 liraya satın alınan fındığın, rafta 45 liraya satıldığını ifade etti.
 
Fındık fiyatının serbest piyasada gerçek değerinden işlem görmediğini öne süren Karan, üreticinin alın teri üzerinden birilerinin kazanç sağladığını iddia etti.
 
Karan, iç fındığın kilogramının 45 lira seviyelerinden işlem gördüğünü belirterek, şunları söyledi:
 
"Giresun kalite tombul kabuklu fındığın kilogramı 12 lira seviyelerinde işlem görmekte. Bu, üreticimizin emeğinin gerçek değeri değildir. Çünkü baktığımızda rafta iç fındığın kilogramı kabuklu fındığın 3-3,5 katı yani 45 liraya satılıyor. Maliyeti 20-25 lira olan bir ürün nasıl oluyor da iki katına satılıyor? İç fındığın 45 lira olduğu bir noktada kabuklu fındığın kilogramı en az 15-20 lira olmalıdır."
 
Karan, fındığın da üreticinin de hakkının bu fiyat olduğunu ifade ederek, "Özellikle bin bir zahmetle ürününü bir araya getiren üreticilerimizin bu rakamları iyi değerlendirip, iyi idrak etmelerini bekliyoruz. Sanayicilere de çağrımız ya üreticinin ürünün gerçek değerinden alın ya da iç fındık fiyatını makul seviyeye indirin. Fındık ve fındık üreticisini basite almayın" dedi.  
 
Karan, İç fındık fiyatında ilk indirimi üretici kuruluş Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinden (FİSKOBİRLİK) beklediklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler