Hükümete Trabzon'dan yüklendi!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Seçimlerde (IMF'ye borcumuz kalmadı) dediler. IMF'ye olan borcun 23,5 milyar dolar, ödedin. Artık bırak bunu. Sen şu 606 milyar dolar borç nereye, kim yaptı, bu paralar nereye harcandı, bunun hesabın

Hükümete Trabzon'dan yüklendi!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Seçimlerde (IMF'ye borcumuz kalmadı) dediler. IMF'ye olan borcun 23,5 milyar dolar, ödedin. Artık bırak bunu. Sen şu 606 milyar dolar borç nereye, kim yaptı, bu paralar nereye harcandı, bunun hesabını ver" dedi.
 
Karaman, partisinin Trabzon'daki aylık İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin bir süre önce hazine yardımının bütün partilere adaletli şekilde dağıtılması ve seçim barajının yüzde 10'dan sıfıra düşürülmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu, son günlerde bu konunun gündem oluşturduğunu ifade etti.
 
Meclis'te her yıl aralık ayında bütçe görüşmeleri maratonunun başladığını belirten Karaman, Hazinenin 2015 yılındaki tahmini bütçesinin yapıldığını, gelirler kaleminde de 5 binde 2'si kadarının siyasi partilere dağıtıldığını anlattı.
 
Saadet Partisi'nin 2014 yılındaki seçimlerde bir milyon 253 bin oy aldığını, bu yıl dağıtılacak Hazine yardımı geçerli oylara bölündüğünde her oyun 13 liraya tekabül ettiğini bildiren Karaman, "Biz diyoruz ki benim seçmenimin de ödediği vergilerden bu Hazineye gelir tahakkuk ediyor. Seçmenimin ödediği vergilerden diğer partiler pay alırken ben niye almıyorum. Hakkımızı arayarak Anayasa Mahkemesine başvurduk" diye konuştu.
 
Karaman, Anayasa Mahkemesine başvurularının kabul gördüğünü ancak hükümetin bunu hukuk ve anayasa darbesi olarak değerlendirdiğini ifade ederek, "Benim partime oy veren insanların ödediği vergilerden bizim karşımızdaki partilerin hepsi pay alırken benim hakkımı gasp edenden bunu geri almak hukuksuz mudur? Bu kanunu biz yapmadık diyebilirler ama kanunları 12 yıldır her gün değiştirdiniz. Bir kamu ihale yasasını 12 yılda 162 defa değiştirebiliyorsunuz da bu bu kanunları niçin değiştirmiyorsunuz" diye konuştu.
 
Seçim barajının Saadet Partisi'nin Meclise girmemesi için yapılmış bir kanun olduğunu öne süren Karaman, başvurularından müspet karar çıkacağını umduklarını kaydetti.
 
Karaman, kendilerinin baraj korkusu olmadığını, iktidarın da baraj korkusu yoksa ortalığı velveleye vermesinin anlamı bulunmadığını söyledi.
 
- "Türkiye'nin 606 milyar dolar borcu var"
 
Mehmet Karaman, Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusuna da değinerek, şöyle konuştu:
 
"İhtiyaç varsa saray yapılsın ama Osmanlı İmparatorluğu o borca mahkum olduğu dönem saray yaptırdı ve iflas etti, dağıldı. Türkiye'mizin 2014 yılının 3. çeyreğine göre 606 milyar dolar borcu var. Seçimlerde (IMF'ye borcumuz kalmadı) dediler. IMF'ye olan borcun 23,5 milyar dolar, ödedin. Artık bırak bunu. Sen şu 606 milyar dolar borç nereye, kim yaptı, bu paralar nereye harcandı, bunun hesabını ver.  Efendim biz artık kalkınmada dünyada 20. ülke olduk. Peki kardeşim faize yılda ne ödüyorsun sen? 2015 yılı bütçesi Meclis'te görüşülüyor. Halen bir genel başkan yardımcısı çıkıp diyor ki IMF'ye borcumuz kalmadı, tamam da her yıl 54 milyar lira faizi nereye ödediğini söyle. Eğer borcun bittiyse bu faizi nereye ödüyorsun."
 
Karaman, 2015 bütçesinde yatırıma 40 milyar lira ayrıldığını ancak 54 milyar lira faiz ile Türkiye'de 54 saray yapılabileceğini ifade ederek, "Bir saray parasına bu kadar konuşan muhalefet 54 milyar lira faiz parasına tık bile demiyor" dedi.
 
Çözüm sürecini de eleştiren Karaman, bu süreçte dağa çıkışlarda büyük artış olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset