HSYK inceleme başlattı!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 9 rütbeli ve rütbesiz polisin gözaltına alındığı 22 Temmuz Operasyonu'nu yürüten savcı ve davaya bakan hakim hakkında "inceleme" kararı aldı.HSYK 3. dairesi, sanık konumundaki polislerin avukatlarının yaptığı "so

HSYK inceleme başlattı!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 9 rütbeli ve rütbesiz polisin gözaltına alındığı 22 Temmuz Operasyonu'nu yürüten savcı ve davaya bakan hakim hakkında "inceleme" kararı aldı.

HSYK 3. dairesi, sanık konumundaki polislerin avukatlarının yaptığı "soruşturmadaki usulsüzlükler" konusunu görüşüp, karara bağladı. 3. Daire oy birliği ile operasyon savcısı İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında "inceleme" izni verdi.

"KAÇ İSMAİL KAÇ"

Operasyon sonucu gözaltına alınan polislerin davasına bakan Hakim Çiçek, adliyede dava sürerken, yabancı bir kişiyle görüntülenmiş, o kişiye "kaç İsmail kaç" demesi de görüntülere yansımıştı.

Hürriyet'in haberine göre, savcı Fidan hakkında yapılacak müfettiş incelemesinin ise, sanık avukatlarının "yasal gözaltı süresini geçirmek" ve "zabıt katibine sahte tutanak düzenletmek" iddiaları konusunda olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem