Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a 4 yıl 8 ay hapis istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Aksoy'un ‘Haram para ile heykel yaptırmam' şeklindeki ifadesiyle 'Cumhurbaşkanının kazancının gayri meşru yollardan elde ettiğinin ima edildiği' öne sürüldü. Aksoy'un eylemin "Cumhurbaşkanı'na ha

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a 4 yıl 8 ay hapis istendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Aksoy'un ‘Haram para ile heykel yaptırmam' şeklindeki ifadesiyle 'Cumhurbaşkanının kazancının gayri meşru yollardan elde ettiğinin ima edildiği' öne sürüldü. Aksoy'un eylemin "Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. 
 
SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI 
Kars'ta yaptığı ‘İnsanlık Anıtı' heykeline ‘Ucube' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 10 bin TL tazminat kazanan ve bir röportajında bu parayı ‘haram para' olarak nitelendiren heykeltıraş Mehmet Aksoy hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan şikayet üzerine hakaret suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. 
 
Aksoy, "Benim buradaki kastım Cumhurbaşkanına hakaret değildir. Bu para havadan gelen, herhangi bir emek ve ter karşılığı kazanılan bir para olmadığından bu tabiri kullandım. Kesinlikle üzerine atılı suçu kabul etmiyorum" demişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı'ndan, Aksoy hakkında yargılama izni istemişti. Bakanlığın soruşturma izni vermesinin ardından savcılık, Mehmet Aksoy hakkında iddianame hazırladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler