HES'e karşı çıktı davayı kaybetti!

Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, görevde olduğu dönemde HES karşıtı Kazım Delal’e açtığı basit tehdit ve hakaret davasını kazandı. Rize’nin Küçükçayır köyünde bölgede verdiği HES karşıtı mücadeleler ile bilinen Kazım Delal (77) arkadaşları ile bi

HES'e karşı çıktı davayı kaybetti!

Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, görevde olduğu dönemde HES karşıtı Kazım Delal’e açtığı basit tehdit ve hakaret davasını kazandı. 
Rize’nin Küçükçayır köyünde bölgede verdiği HES karşıtı mücadeleler ile bilinen Kazım Delal (77) arkadaşları ile birlikte 25 Aralık 2013 tarihinde Küçük Çayır Köyü’nde yapılmak istenen HES projesine karşı çıkarak iş makinelerinin önünü keserek çalışmalara engel olmak istemişti. Delal, burada yaptığı açıklamalarda çalışmaların sorumlusu olarak Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı gösterip Bakırcı hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu.
Olay sonrası eski Rize Belediyesi Başkanı Halil Bakırcı Kazım Delal (77) ve Yusuf Esin (58) hakkında kendisine tehditte ve hakarette bulundukları gerekçesi ile Rize 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne “basit tehdit ve hakaret” davası açtı.
Geçtiğimiz hafta sonuçlanan tüm indirimlerin ardından mahkemede Delal hakkında tehdit suçlamalara istinaden 5237 sayılı yasaya muhalefetten 25 gün adli para cezası karşılığı olan 500 TL para cezasına çarptırılmasına karar verildi. Mahkeme Delal’in yeniden suç işlemeyeceğini hükmüne vararak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ancak Delal için 5 yıl boyunca denetime tabi tutulması kararlaştırıldı. Eğer Delal 5 yıl iç içerisinde yeniden benzer bir suç işlerse mahkemenin ön gördüğü 500 TL’lik adli para cezasını ödemeye mahkum olacak.
Hakaret suçlaması ile ilgili olarak ise Delal’e 354 gün adli para cezası karşılığı olan 7 bin 080 TL para cezası verildi. Delal’in yeniden benzer suçu işlemeyeceğini hükmedilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Beş yıl denetim süresi verildi. Delal, 5 yıl içerisinde yeniden aynı suçu işlerce ön görülen para cezasını ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler