Her sabah limonlu su içmek İçin 4 neden

Sabahları çoğu insan için sıcak bir kahve içerek güne berrak bir zihinle başlamak vazgeçilmezdir. Ama limonlu su sana bundan fazlasını sunabilir. Hem kısa vadede hem de uzun vadede sabahları sıcak suya limon karıştırarak içmek, insana çok sağlıklı bir alı

Her sabah limonlu su içmek İçin 4 neden

Sabahları çoğu insan için sıcak bir kahve içerek güne berrak bir zihinle başlamak vazgeçilmezdir. Ama limonlu su sana bundan fazlasını sunabilir. Hem kısa vadede hem de uzun vadede sabahları sıcak suya limon karıştırarak içmek, insana çok sağlıklı bir alışkanlık kazandırıyor. Peki birçok beslenme uzmanı neden bu alışkanlığı öneriyor?

1- Her gün detoks yapmanı sağlar

Limon her ne kadar asidik gözükse de, alkali beslenme açısından mükemmel bir kaynaktır. Vücudun pH dengesini düzeltir. Dr Frank Lipman'a göre, sıcak su ve limon suyu kombinasyonu sabahları karaciğerini uyandırarak toksinlerden arınmanı sağlar.

2- Sindirim sistemini uyandırır

Gastrointestinal sistemini uyararak besinleri daha iyi sindirebilmeni sağlar ve gün boyunca sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

3- Kilo vermeni kolaylaştırır

Pektin olarak adlandırılan çözünebilir lifler barındırdığı için, sabahları tüketeceğin limonlu sıcak su, kilo verme konusunda yaşanan zorluklara karşı sana bir hayli yardımcı olacaktır.

4-Mideni rahatlatır

Yatağa dolu mideyle girdiğin zamanlar şişkinlik hissi yaşayabilir ve sabah çok da hoş olmayan bir halde uyanabilirsin. Sabah uyandığında mideni iyi hissetmiyorsan, sıcak su sistemini temizlerken limon suyu ise mideni rahatlatacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler