Her 5 kadından birinin sorunu

Her 5 kadından biri sırt ve bel ağrısı çekiyor. Kilo fazlalığı, kontrolsüz aktiviteler bel ağrısını tetikleyici unsurlar olarak göze çarparken, özellikle kadınlar için büyük göğüsler de bel ağrısını ortaya çıkaran sebepler arasında yer alıyor."Göğüslerin

Her 5 kadından birinin sorunu

Her 5 kadından biri sırt ve bel ağrısı çekiyor. Kilo fazlalığı, kontrolsüz aktiviteler bel ağrısını tetikleyici unsurlar olarak göze çarparken, özellikle kadınlar için büyük göğüsler de bel ağrısını ortaya çıkaran sebepler arasında yer alıyor.

"Göğüslerin büyüklüğü çoğu zaman bel ve sırt ağrılarına, özellikle yaz aylarında pişik başta olmak üzere farklı deri hassasiyetlerine de sebebiyet verir" diyen Estetik İnternational Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur "Büyük göğüslerin yarattığı sağlık problemlerinin yanı sıra, uygun ölçülerde kıyafet bulamama ve özgüven kaybı gibi sorunlar yaşanmasını da tetikler. Büyük göğüslerde doğumdan ve emzirmeden sonra oluşan sarkma ve form kayıpları ise, bu tarz sorunlar deneyimleyen bayanları özellikle meme küçültme operasyonlarına yönlendiriyor" açıklamalarında bulundu.

"KORKULACAK BİR OPERASYON DEĞİL"

Meme küçültme operasyonunun korkulacak cerrahi bir operasyon olmadığını söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, meme küçültme ameliyatıyla ilgili, "Meme küçültme operasyonlarında öncelikle göğüs bölgesindeki fazla deri alınır ve geride kalan dokuya ve meme uçlarına yeniden şekil verilir. Sarkık memeler kaldırılır ve dikleştirilir. Meme küçültme ameliyatları ortalama 1-3 saat sürer. Ameliyat sonrası hastamız genelde hastanede yatırılmaz ama gerekli olduğu durumlarda bir gece hastanede kalabilir" bilgilerini verdi.

"EMZİRMEYİ ETKİLEMEZ"

"Hamile kalmayı planlıyorsanız, endişelenmeyin. Zira meme küçültme operasyonu kesinlikle memenin süt verme fonksiyonlarını engelleyici bir operasyon değildir. Sıkıntı duyulmasına gerek yoktur " diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, sadece hamilelik sırasında meydana gelen değişikliklerin, memelerin deforme olmasına neden olabileceğini söyledi. Operasyon sonrasındaki aşamalara da değinen Cihantimur, "Meme küçültme ameliyatı sonrasında bölgeye sargı ve bandaj yapılır. Göğüslerde şişmeyi engellemek ve memeleri desteklemek için elastik bandaj ve destek sutyen giydirilir. Sargı altındaki diren, oluşabilecek aşırı kan veya sıvı akıntısını toplamak için konulur. Meme küçültme ameliyatı sonrasında memenin nihai şekli ve konumu, birkaç ay içerisinde belli olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler