Haydar Baş: Türk milleti aç geziyor

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş katıldığı bir programda Türkiye gündemine oturan Milli Ekonomi Modeli'nin temel prensiplerini anlattı.Diğer partilerin kendilerini takip ettiğini ifade eden Haydar Baş, "Diğer partiler de b

Haydar Baş: Türk milleti aç geziyor

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş katıldığı bir programda Türkiye gündemine oturan Milli Ekonomi Modeli'nin temel prensiplerini anlattı.

Diğer partilerin kendilerini takip ettiğini ifade eden Haydar Baş, "Diğer partiler de benim söylediklerimi söylemeye çalışıyorlar ama hiçbir zaman kedi aslan olamaz. Onlar beni taklit ediyorlar. Ne CHP'nin dediklerini hayata geçirme imkanı var ne MHP'nin ne de HDP'nin. Neden? Çünkü bu arkadaşların kaynağı yok" diye konuştu.

"MİLYAR DOLARLAR DIŞARI ÇIKIYOR TÜRK MİLLETİ AÇ GEZİYOR!"

"Şimdi bana 'sen nereden bulacaksın. Nerede bu yoğurdun bolluğu. Nereden alıp nereye vereceksin' diye soruyorlar” diyen Haydar Baş şunları söyledi: "Bizde tüm bu soruların cevabı var. Ama bunlara sorduğunuz zaman nereden alıp nereye vereceklerini izah edemiyorlar. Zaten yapabilseler bana gerek kalmazdı. Dikkat ederseniz yeraltı kaynaklarımıza hiçbiri temas etmez. Neden etmez? Çünkü yeraltı kaynakları global güçlerin Türkiye'deki sermayesidir. Bunların içinde bir tane Türk firması vardır o da sayın Cumhurbaşkanımızın yakını. Bütün firmalar ecnebi firmalar. Bize ait hiç birşey yok. Madenlerimiz ecnebilere peşkeş çekilmiş ne yazık ki.”

Haydar Baş, “Milyar dolarlar her yıl dışarı çıkıyor Türk milleti de aç geziyor! Bu politika ile bunlar kalkıpta 'bizim yeraltı kaynaklarımız var, biz buradan istifade ile size şunları şunları verebiliriz' diyebilirler mi? Elbette diyemez. İktidar bunu diyemedi peki muhalefet diyebiliyor mu, diyemiyor. Neden diyemezler? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Kemal Derviş'i getirdi. İktidar da Derviş'in 2002 kurduğu sakat düzeni sürdürüyor. Dolayısıyla iktidarın da muhalefetin de akıl hocası aynı. Aynı yollardan giden insanların farklı sonuçlar vermesi asla mümkün değil" dedi.

"MHP İKTİDARI BIRAKIP KAÇTI"

Haydar Baş MHP içinde dikkat çekici ifadeler kullandı. BTP lideri, "MHP zaten işin içinden çıkabilseydi seçime 1.5 yıl kala iktidarı bırakıp kaçmazdı. Şimdi bunlar çıkmış iktidara talip oluyor ve bir takım vaatlerde bulunuyor. Şimdi ben soruyorum, 'Devlet bey bugüne kadar sen neredeydin? Kemal bey sen neredeydin?' Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu'na da soruyorum, 'sen neredesin kardeşim'. Nerede bu kaynaklar dediğimizde cevap vermeleri mümkün değil” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel