Havalimanında Ebola alarmı!

Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi.Kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan Hudut v

Havalimanında Ebola alarmı!

Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri kadını ve çocuğu uçak içinden alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü. Uçak içerisinde bulunan sağlık ekipleri ve yer hizmetleri şirketleri çalışanlarının maskeli ve ellerinin eldivenli olması dikkat çekti.

Bu arada Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü polis ekipleri de uçak altında hazır bekledi. Afrika'dan yayılan Ebola virüsünden şüphelenildiği iddia edilirken Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği yetkilileri kadın yolcunun hamile olduğunu ve kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada 32 yaşında kadın, Nijeryalı hastanın 3 yaşında çocuğuyla transit olarak seyahat ettiği, uçuş sırasında kusunca ateşinin ölçüldüğü ve ateşinin 38 derece olması üzerine inişte kaptan pilotun uçağa doktor istediği ifade edildi. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü doktorları tarafından yapılan muayenede ise hastanın hamile olabileceği fakat ateşli olduğu için kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler