Hava destekli operasyon

Tunceli'de özel eğitimli komandolar tarafından hava destekli geniş çaplı kış operasyonu başlatıldı. Tunceli'de Munzur Vadisi'nde 4. Komando Tugay Komutanlığı ile Hozat ilçesinde bulunan 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandola

Hava destekli operasyon

Tunceli'de özel eğitimli komandolar tarafından hava destekli geniş çaplı kış operasyonu başlatıldı.

Tunceli'de Munzur Vadisi'nde 4. Komando Tugay Komutanlığı ile Hozat ilçesinde bulunan 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandolar tarafından kış üslenmesine giren PKK'lılara yönelik hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda özel eğitimli komandolar Munzur Vadisi boyunca yol ve menfezlere döşenmiş tuzaklamalar için arama tarama çalışması yaparken, operasyon kapsamında bulunan patlayıcılar da karayolu zaman zaman trafiğe kapatılarak, imha edildi.

Vadi boyunca hakim tepelere helikopterlerle asker indirilirken, komandoların güvenliği için vadiye çok sayıda zırhlı askeri araç ile sinyal bozucu araçlar gönderildi.

Özel eğitimli köpeklerin de kullanıldığı operasyonların sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler