Hasan Al'dan Haber61'e çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor’da kongre sürecinde imza toplayarak yönetimin kongreye gitmesini sağlamaya çalışan gazeteci yazar Hasan Al Haber61 TV’ye önemli açıklamalar yaptı. Al bugün Haber61TV’de yayınlanan ve Kadir Can’ın hazırlayıp sunduğu kısa pas spor programının ca

Hasan Al'dan Haber61'e çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor’da kongre sürecinde imza toplayarak yönetimin kongreye gitmesini sağlamaya çalışan gazeteci yazar Hasan Al Haber61 TV’ye önemli açıklamalar yaptı. Al bugün Haber61TV’de yayınlanan ve Kadir Can’ın hazırlayıp sunduğu kısa pas spor programının canlı yayın konuğu oldu.

Al "Trabzonspor’da 2 bin imza toplamalarına rağmen yönetimin kongre kararı almadığını ifade ederek” Kupa Başbakanda isimli bir kitap yazdım. Eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanın istesin sabah saat sekizde Trabzonspor kupasını alır. Ancak Cumhurbaşkanı Fenerbahçe’yi kurtarırsa Türk futbolunu kurtaracağını zannediyor. Cumhurbaşkanımız Fenerbahçeli. Fenerbahçe bir güç. Şike yaptı küme düşerse Mehmet Ali Aydınlar döneminde UEFA istedi Fenerbahçe’den puan silinecekti.Cumhurbaşkanı buna dayanamadı. Mehmet Ali Aydınlar istifa etti. Ardından ikinci bir Etik Kurul raporu hazırlandı.Şike sahaya yansımadı"dendi.Türk işi adalet sağlandı." dedi.

HACIOSMANOĞLU'NUN YAPTIĞINI ŞENER DE YAPSAYDI ELEŞTİRİRDİK

Sadri Şener'in başkanlıktan ayrıldığı dönemde CAS ve UEFA'nın karar vermediğini hatırlatan Al "Sadece 16.ağır ceza mahkemesinin kararı vardı. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde CAS ve UEFA'nın yanı sıra UEFA kurulları Fenerbaühçe şike yaptı dedi.Hacıosmanoğlu'nun eli güçlendi.Ancak Sadri Şener de kararlar verildekten sonra Hacıosmanoğlu'nun yaptığı gibi yapsaydı onuda eleştirirdik." dedi.

10 TANE ÖZAK OLSAYDI...

Eski Bakan Faruk Özak'ın çok güçlü bir isim olduğunu vurgulayan Al "10 tane Faruk Özak olsaydı bu işler böyle olmazdı. Bakın ülkede 3 temmuz süreci patladı üç gün sonra ben bir yazı kaleme aldım. Herkesin sustuğu kortuğu bir dönemde ben "Sadri Şener'e yapılan zulumdur diye yazdım. Sadri Şener'in Trabzonspor'u şikeye bulaştırmadığına emindim.başkanla Masakta buluştum.Ona sordum kesinlikle şikeye teşvike karışmadık "dedi. Başkanın dediği gibide çıktı" ifadelerini kullandı 

Hacıosmanoğlu'nun söylemlerini de eleştiren Al "Şimdiki başkan Hacıosmanoğlu ne dedi biliyormusunuz. O zat 3 temmuzdan 3 ay sonra Şenez Erzik'in dedikleri doğru çıkarsa Sadri Şener'i Trabzon'a sokmazlar diyor Eyy Hacıosmanoğlu sen Fenerin mi başkanısın.Adeta Temenni ediyor.Şener aklananA kadar kulüp başkanlığından istifa etsin diyor. Bu adamı bizde alıp Trabzonspor başkanı yaptık.Adam konuşmuyor adeta temenni ediyor. Ben Hacıosmanoğlu'nun dayanılmaz hafifliği diye yazı yazdım.Bunları yazdım. " dedi.

ASIL İHANET EDEN KİM?

Hacıosmanoğlu'nu eleştirenlere kulübe "ihanet" ettiği yaftasının yapıştırıldığının gündeme gelmesi üzerine Hasan Al " Ben kupayı alacağım, ben geldiğimde Aziz Yıldırım kaçacak yer arayacak, ben kupayı sahil yolundan Trabzon'a getireceğim, ben 500 bin kişiyi yüreteceğim deyip yapmayan hem de yürüyecek olanlara engel olduğun zaman Trabzonspor'a ihanet etmiş olmuyormusun. Peki Trabzonspor'un kupasını Demirören gasp etti, vermedi. Onun kurullarında yer almak onun yanında olmak Trabzonspor'a ihanet etmek değil mi? İhanet etmek için rakiplerinle, sana karşı olanlarla kendi kulübüne karşı iş yapmış olmak gerekir. Peki sana karşı  olan kim? TFF. Sen ne yapmışsın, gidip onla işbirliği yapmışsın. Bu ihanettir. Şener'in Demirören'e destek olmasıyla  ilgili ise tamamen bilgi eksikliği ile yapılan yorumlar var. Dediği gibi o görevdeyken UEFA ve CAS karar vermemişti, Yargıtay kara vermemişti.  Bunların karar vermediği bir ortamda Sadri Şener ne yapabilirdi? Hiç birşey, sürecin sonunu beklemek zorundaydı. Bunları göz önüne almadak konuşmak akıl alır gibi değil. Sadri Şener o dönem TFF'ye iki adam verdi. Demirören ona söz verdi "Ben sana kupayı vereceğim" dedi. Sonra ne oldu? CAS ve UEFA'nın karar vermediği ortamda en azından Sadri Şener'in bir mazereti var. Adam ona söz vermiş ve sözünde durmamış. Daha sonra CAS, Yargıtay,UEFA karar vermiş artık ortada somut bir durum var.Demirören sabıkalı duruma düşmüş, sen o sabıkalı duruma düştükten sonra destek oluyosun.  Hem ondan para alıyorsun, hem İbrahim Usta'yı oraya gönderiyorsun. En azından Şener söze aldanmış, peki sen niye destek oluyorsun adamın yalanı ortaya çıkmış.  İnsanlar nasıl bu ikisini aynı kefeye koyup konuşuyor. " dedi. 

2 BİN İMZA KAMPANYASINDA NELER OLDU?

Trabzonspor yönetiminin kongreye gitmesi için toplanan ikibin imzanın havada kalması üzerine konunun aslını Haber61 tv'ye açıklayan Al " Kongre için oy kullanma hakkı olan 2 bin kişiden imza toplandı. Ancak bu toplanan imzalar içerisindeki 400 kişinin son mali kongrede oy kullanma hakkı bulunmadığından dolayı imza sayısı 1600'e düştü. Bu nedenle kampanya amacına ulaşmadı." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor