Hamilelikte müziğin önemi...

Bebeklerin henüz anne karnında iken müzikle tanışmaları, onların gelecek yaşantıları için olumluluklar kazandırır. Ancak bu müziğin tercihen sakin ritimli ve dinlendirici bir müzik olması gerekir. Çok hızlı ritimli bir müzik onlara sıkıntı vereceği gibi s

Hamilelikte müziğin önemi...

Bebeklerin henüz anne karnında iken müzikle tanışmaları, onların gelecek yaşantıları için olumluluklar kazandırır. Ancak bu müziğin tercihen sakin ritimli ve dinlendirici bir müzik olması gerekir. Çok hızlı ritimli bir müzik onlara sıkıntı vereceği gibi sakin ve annenin karnını okşayışları ile dinlenen bir müzik sakinlik ve huzur yaratacaktır. Aslında bu gerek anne gerek bebek için rahatlatıcı bir ortam olup annenin de mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacaktır.
 
Müziğin temel özelliği ritim duygusu olup ritmin temelinde de annen karnında duyulan kalp sesleri vardır. Annenin kalp seslerinin ritmi çocukta bütün bir ömür boyunca ritmin sakinleştirici özelliğinin temelini oluşturur. Bu yüzden daha anne karnında müziğin ritmi ile tanışan bebeklerin, doğumdan sonra müzik ile yaşantısını sürdürmesi onun sakin ve huzurlu bir bebek olmasına yardım eder. Müzik aynı zamanda anne için de önemlidir. O da koşturmaca ve telaş içindeyken bebeğini göğsüne alıp birlikte sakin sakin müzik dinleyip bebeğini sevdiğinde dinlenecek ve huzur bulacaktır. Böylelikle güzel bir ortam oluşacak ve sürekli ağlayan bebek yerine sakin ve huzurlu bir birliktelikleri olacaktır. Ancak müzik dinlerken ortamın da önemli olduğunu, sakin ve sessiz olması yanında aşırı güneş, aşırı sıcak ya da soğuk ortamdan kaçınılmalı. Ortamın sakinleştirici özelliği korunmalıdır. Ancak böyle olduğunda anne ve bebeğin sakin, huzurlu olması, müziğe konsantre olması daha kolay olacaktır. Aynı durum babalar için de geçerli. Bebeği ile birlikte zaman geçirmekte zorlanan ve nasıl davranacağını bilemeyen babaların da geceleri yatmadan önce bebeklerine sarılıp birlikte sakin bir ortamda müzik dinlemeleri, onları da birbirine daha yakınlaştıracaktır.
 
DOĞRU MÜZİK SEÇİN!
 
Sonuç olarak doğru müzik tercih edilmek şartıyla bebeklerin anne ya da baba ile veya her ikisiyle birlikte yatıp müzik dinlemesi onları sakinleştirecek, mutlu ve huzurlu bir bebeklik geçirmesini sağlayacaktır. Doğru müzikten kasıt çok iniş çıkışları olmayan, hafif duyulan bir müzik olmasıdır. Klasik müzik ama onun da Mozart, Bach gibi bestecilerin eserleri olması ya da hafif bir Mevlevi müziğinin, ney eserlerinin dinlenmesi de sakinlik ve huzur verecek, uykuya geçmeye zorlandıklarında faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık