Halilhodziç" Malouda bu olayı kurguladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü VahidHalilhodzic ve genç kaleci İbrahim Demir, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda oynanacak olan Rostov maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.Halilhodzic, çok sıkıntılı bir süreç geç

Halilhodziç" Malouda bu olayı kurguladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü VahidHalilhodzic ve genç kaleci İbrahim Demir, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda oynanacak olan Rostov maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Halilhodzic, çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Tam 37 gündür Trabzonspor’dayım. 35 günde yaklaşık 365 günlük olaylar yaşandı. Bildiğim tek şey 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadığım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olduğunu bekliyordum. Yarın resmi müsabakalar başlıyor. Bu güne maalesef bir hazırlık maçıyla gelebildik. O yüzden bir çok sıkıntılarım var, düşünmem gereken konular var.

Size daha önce söyledim iki takım tam anlamıyla hazır olmayabilir. Maalesef son yapılan transferlerin hepsi UEFA'ya verilen  listeye dahil edilemedi  Bu maç dün çocuklara oyuncularıma söylediğim gibi bizim için çok önemli. Başkanımızın ricası bizden bu turu geçmemiz yönündeydi. Ve bu yüzden takımın tam anlamıyla arzusuna isteğine dayanmam gerekiyordu. Ve bunun takım ruhuna dayanarak yapmam gerekiyor. Ve bu şekilde davranırsak maksimum gücümüzü sergilen ve maksimum güçle ile mücadele ederiz. Birkaç günden beri rakip takımı izliyoruz. Hatta yardımcı antrenörüm Rusya’ya giderek iki maçı izleme fırsatı buldu. Ve rakip takımımızın olumlu ve olumsuz yönlerini inceleyebildik, fırsatımız oldu. Tabi ki bunu bilmemiz lazım. Onlar  lige ve hazırlıklara bizden çok daha önce başladı.

Muhtemelen 10 müsabaka gerçekleştirdiler. Yani bu yönden biraz avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile her maçlarını izledim ve iyi bir takım olduklarını gördüm Rakip takım iyi bir takım. Birçok fırsata girebilen bir takım. Artık kaç penaltı kazanabildiler bilmiyorum ama neredeyse her maçta bir penaltı pozisyonu yarattıklarını gördüm. Defansif anlamda birebir mücadeleleri çok başarılı bir takım. Rakibimizin bu kadar avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni yaparak yarın akşam mucizeyi yaratmak istiyoruz. İki maçta bu rakibimizi elemeyi istiyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız.

Dersimize iyi çalıştık. Maçı iyi bir skorla alıp ikinci maça avantajlı bir skorla çıkmak istiyoruz.

Şu anki durumda bir hedef belirlemek zor olabilir. Bazen biliyorsunuz ki sohbet ederken veya konuşurken önemli veya kendini koruma adına cümleler kurulabilir. Şunu söyleyebilirim size iki ay sonra bu müsabakayı gerçekleştirmiş olsak size bugün kinden çok farklı bir konuşma sunabilirim. Muhtemelen herkesin bu takımdan birçok beklentisi var. Ve muhtemelen Vahid hocanın gelmesiyle elinde bir sihirli değnek varmış gibi hemen bir haftada her şeyi halledebileceğini düşünmüş olabilirler, maalesef durum vaziyet bugün neyse odur.

Biliyorum tai ki Trabzonspor geçen sene Avrupa kupalarında çok güzel bir tavır sergiledi. Bu sene tam anlamıyla ne olur pek söylemesi zor. Rostov takımını eleyebilirsek, elersek bizim açımızdan hem moral açısından hem güç açısından bizim için çok büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor’un beklentilerini Avrupa’daki beklentileri o zaman konuşmak gerek.

Mucize olur mu

Büyük bir başarı olur. Şu an henüz bir maç kazanamadık. Maalesef tek bir hazırlık maçı yapmış olduk. Onlar en azından 10 maç yaptı ve lige başladılar. Dediğim gibi iki ay ileride olmuş olsak veya 5-6 maç oynamış olsak sizle şu an paylaştıklarım tamamen farklı olabilirdi. Bu elimdeki kadro geçen ayın 13’ünde elimde olmuş olsaydı ve onlarla çalışmış olsaydım size yarın Rostov’u kesinlikle yeneceğimi söyleyebilirdim. Herkes şunu bilmeli ki takımımız maalesef hazır değil.

Bu kadroya Konstant gibi bir oyuncu veya Mehmet Ekici gibi bir oyuncu katabilmiş olsaydım şansımız daha fazla olurdu. Veya Özer oyuncumuz elimizde kalsaydı durum çok farklı olurdu. Ve bunu bilmelisiniz ki futbolda bir takım yaratmak bir oyun anlayışı oturmak 5-10 günde yapılacak bir şey değildir. Biliyorsunuz ki Avusturya’ya bir oyuncu grubu getirdim. Ve burdaki oyuncu grubuna bakın neredeyse tamamı değişmiş gibi bir şey. Ve bu oyuncuların içinden birkaç tanesi bir iki gündür çalışmaya başladı.

Siz tatmin olmadınız benim konuşmalarımdan. Gazeteci olarak sizi Trabzonspor sevdalısı olarak tatmin edemediğim için bu yönde maalesef bugün size gerçekleri söylemek zorundayım. Kariyerim boyunca bu kadar sürenin içerisinde bu kadar sıkıntı ile mücadele etmek zorunda kalmadım. Trabzon’a ilk geldiğimden daha da fazla, geldiğimiz 40 günden beri çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Ve inanılmayacak bir şekilde muhteşem bir iş çıkararak 10 gün içerisinde 9 futbolcu transfer ettik. Belki erken davranmış olabiliriz belki her şey hızlı gelişmiş olabilir ama bunu çok iyi bir şekilde atlattık. Ve dediğim gibi Avusturya kampından sonra başkanımız ile bir görüşmem oldu. Ve başkanım ile tam anlamıyla gerçek bir görüşmem oldu.

Konu iki farklı bir konuydu. Biri transferler diğeri ise kulübün içerisinde sportif anlamda nasıl organize olmam gerektiğini konusuydu. Ve çok iyi mükemmel bir şekilde birlikte çalıştık. Yanımızda gördüğümüz oyuncu kardeşimize de sorabilirsiniz Avusturya’da benle geçirdiği ilk idmanını izledim ve bu sabah yaptığı idmanı izledim, Rostov maçını oynayamayacaklar çünkü liste belli. Çok büyük gelişim belli. Bu sadece bir aylık bir süreçti. Futbolda bir ay çok kısa bir süredir.

Taraftarlarımız Vahid hocadan benden bir şey bekliyor belki bir kaç bir şey söylemem gerekiyor. Her zaman olumlu açıklamalar yapmıyorum. Ben sadece gerçekleri konuşurum ve takımımın durumu bu ve ben gerçeği yansıtıyorum gerçeği paylaşıyorum. Özür de aramıyorum, hata da aramıyorum. Biri kazanma arzusu yaşıyorsa oda Vahid hocadır. Bütün oyunculara tekrar tekrar sorabilirsiniz bütün bu süre içirişinde yaptığımız çalışmaların ne kadar yoğun olduğunu. Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler yaşandığını neler olduğunu biliyorsunuz. Her gün size rapor veren Trabzonspor bünyesinde çalışan birileri var. Şu an gülüyorsunuz hiç hoş bir durum değil. O yüzden hiçbir şey saklamıyorum.

Burada bir pişmanlık yaşayamam çünkü Kevin’in listeye girmeme gibi bir durumu vardı. Farklı bir şekilde uygulama sunardım ama iş işten geçmişti. Bugün Rostov maçında Kevin sahaya girebilecek durumda olsa bu beni çok tatmin ederdi. Çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir kişilik transfer ettiğimizi düşünüyorum. İyi futbolcu olmak ve iyi bir kişiliğe sahip olmak aslında en önemli şeydir.

Malouda Kavgası

Biliyorsunuz ilk defa Malouda konusunda konuşuyorum ama siz her şeyden haberdarsınız zaten. Olaydan 5 dakika sonra hepinizin haberdar olduğunu biliyorum zaten. Bu konuyu tartışacak veya konuşacak insanlar ya başkanımız ya da hocalardır. Her hangi biri bu konuları dile getiremez. Ben hoca olarak bunu dile getirmek zorundayım ve zamanını bekliyorum. Malouda maalesef profesyonel bir hata yaptı, çok büyük bir profesyonel hata yaptı.

Raporumu hazırladım bu rapor doğrultusunda artık cezası neyse verilmesini, Malouda'nın bu tavrı beni şaşırtmadı. Bu külüp içerisinde daha önceki iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea’da yaşadı. Milli takımda yaşadı, Lyon’da yaşadı bu durumu. Yani başımızdan geçen bu olay tamamen Maalouda tarafından kurgulanmış bir olaydı. Çünkü bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, paraları kendisine kulüp tarafından ödenmişti.

Bir yere gitmesi için de bir çare üretmesi gerekiyordu ve bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum veya konuşmak istemiyorum. Herkeste bu saatten sonra kendi sorumluluklarını ve hatalarını kabul edecek. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Bu konu benim için unutulmuştur kapanmıştır.

10 gün içerisinde 9 tranfser gerçekleştirdik ve çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. 4 yabancı oyuncu transfer ettik ve 5 türk oyuncu transfer ettik. Hepiniz biliyorsunuz ki bazı anlarda çok hassas olabiyiyorsunuz. Avusturya kampında Dünyanın her hocasının yaptığı gibi  bende kendi transfer raporumu hazırladım. Transfer edilmesi gereken, gitmesi gereken oyuncuların listesini hazıraldım. Alanmasını istediğim Yerli ve yabancı transfenlerin listesini hazırladım. Kariyerim boyunca ilk defa karşılaşmaıdğım bir durumla kaşılaştım. Gitmek istemeyen oyucular gitmek için müthiş para istedi. O yüzden bu hassas durum benim biraz kafamı karıştırdı.

Bu olay yüzünden Kevin listeye giremedi. Ve o yüzden birkaç kişiye sinirliyim. Ve bu sinirim aslında yabancı oynculara. Ve bu oyunculara kulübümüz çok iyi niyetli dravrandı. Ve maalesef yabancılar  bunu bize karşı koz olarak kullandılar. Kontenjan da yer açmamız gerekiyordu yabancılar bunu biliyordu ve gitmek için bize şantaj yaptılar. Bu kişilere o yüzden çok sinirlendim. O yüzden Başkanımızla görüştüğümüzde şu konuya çok önem verdim. Trabzonspor’a gelen oyuncuların hem iyi sporcu anlamında hem de kişilik anlamında yeterince incelemenmesi gerektiğini söyledim

Bazı yabancılar buraya sadece para kazanmak içn gelmiş. Ama bunun karşılığında hem de  kulübüme saygılı davranmaları  gerekir. Maalesef bunlar içerisnde de de birçokğu tamamen tersini uyguluyor. Benim gerginliğim sinirim bunlara çok dayandı Bu oyuncuların arasında bir tek Celustka adam gibi gitti. Onurlu bir şekilede gitti ve saygılı bir şekimde gitti.

Transfer için belki bir iki oyuncu daha gelebilir. Ama hangi mevkiye. Çalıştığımız 40 günden beri bir çok oyuncu büyük bir başarıyla ilerleme kaydetti. Elimizdeki yenli oyuncuyarın bu süre içerisinde yabancılar kadar önemli bir konuma gelecekse neden yabancı bir oyuncu alalım.  Bazı transferler nerdeyse sıfıra sınıra yakın fizik performansla geldiler.  Misal Cardozo örneği. Cardozoiki üç ay sonra tam anlamıyla Cardozo olacak. Yani bazıları düşünüyor ki yarın hemen Cardozo 5 gol atacak.  O yüzden sizlerin karşısında ve taraftarlarımızın karşısında gerçekleri söylemem gerekiyor. Bu kadrodan da şu anki durumuyla her maçta da 5 gol atmasını beklemesinler. Size bir şey daha söyleyeblirim, Çalışmamız, takım içerisinde kaynamamız ve arzumuz isteğimiz çok yüksek.

Hiç kimse Cardozo bile Benfica da böyle yoğun bir antralman sürecinden geçmemiş Bazı oyuncularımız yorgun. O yüzden size bugün Ttraboznspor tam anlamıyla hazır olacak diyemiyorum. Geçen sene Trabzon çok sorun yaşamış buna rağmen ligi dördüncü bitirmişler. Buda bir muçize.  Avrupa kupalarında güzel bir perfonmans sergemişler. Geçen sene takım adeta üçe ayrılmıştı. Ve bu takımın bir numarası oyuncu değil, takımın bir numarası Takımdır. Her idmanda takımın ilerleme kaşdettiğini görüyorum. Ama birazcık daha zamana ihtaycım var. +

Her maçın ayrı bir hazırlığı vardır. Her maçın mental açıdan taktik açıdan bir çok açıdan hazırlığı vardır. Juventus a karşı oynadığınız zaman Avrupa kupasında oynadığınız zaman o zaman motivasyondan konuşamazsını Tamamen konsantre olup disiplinden şaşmamanız lazım,  Daha az tanınmış bir takıma karşı oynadığınız zaman durum çok farklı olur. Benim oyun anlayışımın benim flozifim top bizdeyken hep birlikte mücadele ederiz, Top bizde değilken hepimiz takım halinde defans yaparız. Ve bunu bugün pek uygulayamıyoruz. O yüzden şu anki takımıza hangisi uygunsa onu seçemiz gerekir. Cardozo gibi bir oyuncudan ileride pres uygulamışını veya derin toplara kaçmasını isteyemem.

Bilmenizi istediğim bir konu daha var İbrahim ve Uğurcan oyuncumuz, genç oyuncularımızın sözleşmesini uzatılmasını talep ettim. İbrahim’in sözleşmesi gerçek değerinde yükseltildi. Bu genç çocukların bu kadar başarılı olmaları bana çok büyük zevk veriyor. Bunlarla çalışmak bana büyük keyif veriyor. Çok çalıştı 4-5 kilo verdi. Gördüğünüz gibi yüzünde gülümseme eksik değil. Futbol kültürünün bir takım kültürünün gerçek değeri budur. Sadece parayı düşünen bir oyuncunun Trabzonspor’a gelmesi gerekmiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler