Hagop Yakup Demirci cinayetinin tüm detayları...

Haber61 – Haber Servisi – İstanbul Şişli İlçesinde eve giren hırsızlar Ermeni asıllı çifti domuz bağı ile bağladıktan sonra 200 Bin TL’yi alarak kayıplara karışmıştı. Olay sonrası soruşturmayı yürüten İstanbul Polisi, şahısların Trabzon’a kaçtığını tespit

Hagop Yakup Demirci cinayetinin tüm detayları...

Haber61 – Haber Servisi – İstanbul Şişli İlçesinde eve giren hırsızlar Ermeni asıllı çifti domuz bağı ile bağladıktan sonra 200 Bin TL’yi alarak kayıplara karışmıştı. Olay sonrası soruşturmayı yürüten İstanbul Polisi, şahısların Trabzon’a kaçtığını tespit etti. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne şahıslar ile alakalı bilgi verdi. Ortak yürütülen operasyonda şahıslar Trabzon’da kaldıkları evde gözaltına alınmıştı.

Konu ile alakalı Trabzon Cumhuriyet başsavcılığı açıklamada bulundu.

“06.02.2016 tarihinde İstanbul ili Şişli ilçesi İnönü Mahallesinde H.K. isimli maktulün domuz bağı ile öldürülmesi ve eşi olan S.A.D. isimli şahsın kasten yaralanması olayı ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 09.02.2016 tarihli talimatı gereğince talimatta belirtilen adreste arama ve el koyma işleminin yapıldığı, kolluk görevlileri tarafından arama mahalline gidildiğinde iki şahsın bir araçla adresten ayrıldığının görülmesi üzerine takip edilerek yakalandıkları, evde yapılan aramada olayla ilgili olduğu değerlendirilen 6 kişi ile birlikte maktule ait olduğu değerlendirmesi yapılan 1 kol saati ile birlikte 10.000 ABD dolarının ele geçirildiği, 3 erkek ve 5 bayan olmak üzere toplam 8 kişinin gözlem altına alınarak rapor işlemlerinin akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerine teslim edildiği, arama yapılan adresin suç tarihinden 2 gün önce gözaltına alınan kişilerden biri tarafından emlakçı aracılığıyla kiralanmış olduğu, gözaltına alınan kişilerin Ermenistan vatandaşı oldukları öğrenildi.”

Haberin öncesi 

İstanbul Şişli İlçesinde eve giren hırsızlar Ermeni asıllı cifti domuz bağı ile bağladıktan sonra 200 Bin TL’yi alarak kayıplara karışmıştı. Olay sonrası soruşturmayı yürüten İstanbul Polisi, şahısların Trabzon’a kaçtığını tespit etti. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne şahıslar ile alakalı bilgi verdi. Ortak yürütülen operasyonda şahıslar Trabzon’da kaldıkları evde gözaltına alındı.

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Hagop Yakup (85) ve eşi Seta Ayda Demirci’yi (79) domuz bağı ile etkisiz hale getirdiği öne sürülen Artur Ayvazyan, Serge Mikaelyan, Aram Hovhannisyan, olay sonrasında Trabzon’a kaçtı. Şahısların Trabzon’a kaçtığını belirleyen İstanbul Cinayet Büro dedektifleri; Trabzon polisine durumu bildirdi. Şahısların üzerinde bulunan cep telefonu sinyalleri ile Trabzon’da kaldıkları adres belirlendi. 

ŞÜPHELİLERİN GÖTÜRÜLME ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesi Taksim Caddesinde bir  binanın 4’ncü katında kalan şahıslara polis ekipleri operasyon düzenledi. Eve giren polis ekipleri; evde bulunan 5 kadında dahil olmak üzere 8 kişiyi etkisiz hale getirerek evde arama yaptı. Aramalarda evde 14 bin dolar ele geçirilirken Hagop Yakup Demirci’ye ait değerli kol saati de evde yapılan aramalarda ele geçirildi. 

Öte yandan operasyonun detaylarına da ulaşıldı. Polis ekiplerinin 12 saat evi gözetlediği bilgisine ulaşılırken evde kalan Ermeni uyruklu kadınların Çömlekçi semtinde otellerde hayat kadını olarak çalıştığı bilgisine ulaşıldı. 3 şüpheli şahıslardan birinin ablasının da hayat kadınlardan biri olduğu ve olay sonrası onunla irtibata geçerek Trabzon’a geldikleri bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalarda hayat kadını olduğu öne sürülen kadınlara Taksi sürücülüğü yapan bir Türk vatandaşı da gözaltına alındı. 

Şahıslar Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine sevk edildi. Burada yapılan çalışmalar sonrası Türk taksici ifadesi alındıktan sonra sucu olmadığı gerekçesi ile serbest bırakıldı. Artur  Ayv..., Serge Mik..., Aram Hov..., Kasten Adam öldürme ve Yağma suçlarında gözaltına alınarak İstanbul'a sevk edildi. Kadınlar  Marina Elikyan Khc..., Kristine Mar..., Lida Bil..., Nargız Mar... ve Armine Mk...n  soruşturma kapsamında Yabancılar Şube Müdürlüğüne sevk edildi. 3 şahsın Evde yapılan aramalarda şahısların sahte pasaport ile yurt dışına kaçma hazırlığında bulundukları tespit edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem