Hacıosmanoğlu'ndan Bomba açıklama!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Divan Genel Kurulunda konuşma yaptı.İbrahim Hacıosmanoğlu yapılan seviyeli eleştirilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Trabzonspor’a karşılıksız hizmet etmek şereftir. Bir yıldır yapıyoru

Hacıosmanoğlu'ndan Bomba açıklama!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Divan Genel Kurulunda konuşma yaptı.

İbrahim Hacıosmanoğlu yapılan seviyeli eleştirilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Trabzonspor’a karşılıksız hizmet etmek şereftir. Bir yıldır yapıyoruz. Hiçbir başkanın ağzından duymamışsınızdır. Ben yaptığım yanlışları söyleyebilecek medeni cesarete sahip bir insanım. Geriye gitseydim yaptıklarımın yarısını yapmazdım ifadesini daha önce evet kullandım. Trabzonspor büyük marka. Hatalar yaparsınız. Kabul etmek erdemliktir.

Bazı yerlere müdahil olmadığım için yaptığım hatalardır. Bunlar da hatalarımın yüzde otuzunu oluşturuyor. 48 yaşındayım. Son bir yılda verdiğim mücadeleyi son 5 yılımda verseydim Türkiye’nin en zengini olurdum. Enkaz edebiyatı yapmadım. Eleştirirken gerçekleri bilmek gerekir. Seçim öncesinde Hayrettin Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullanmıştı, ‘Kim bu kulübü orta sıralara oynatırsa başarılı bulurum yöneticileri’ bugün ne oldu. Bugün ne değişti. Kim Trabzonspor’da hakkı olmayan parayı üzerine alacak olarak yazdırırsa çok kötü bir insandır.

Eleştirileri dikkate alacağız. Ama haksız olanlara cevap vereceğiz. Maddi manevi sıkıntılar yaşandığı konuşuluyordu seçim öncesinde. Biz de geldiğimizde hesap soracağımızı söylemiştik. Geldik ve bağımsız denetçilere incelettik ve devletin yetkili makamlarının önüne koyduk. Biz 100 lira yevmiyeyle çalışıp maç izlemeye gelenlerin parasını kullananlara vebalini soracağız. Biz kendimizi temizleyebilirsek Türkiye’ye örnek oluruz. Biz kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Ancak bulunan serbest denetim raporlarını da adli makamlara iletmek durumundayız.

Kongrenin 2,5 yıllık yapılmasını biz istemedik. Mahkeme süreci oldu. İki ayda karar verildi. Hazirun cetveli olmadan mahkeme karar verdi. Yargıtay bunu değerlendirecektir. Mahkemenin bu kararını manidar bulduğumuz için görevimize devam ediyoruz. Ben varken Trabzonspor var, ben yokken yok anlayışı hiç fayda getirmemiştir. Büyüklerimize değer vereceğiz, saygı duyacağız ancak emeğimizi çalanların kararları yargıtayda uzun süredir dururken bizim büyüklerimiz gidip orayı eşelemiyor. Ancak Trabzonspor’un herşeyiyim diyen Faruk Özak Yargıtay kararlarının peşine düşmüş. Buna saygı duymuyorum.

Bu kulüpteki olumsuzluklar ortaya çıktıkça sorumlularının da Faruk Özak olduğunu göreceğiz. İlk kez ortaya çıkıp başkan adayı olduğumda yönetim yapamamıştım. Son seçimde de böyle oldu. Değerlerimize sahip çıkacağız, iletişim anlamında kopukluk olmuştur. Samimi olanlardan affımı istiyorum. Sorunlar büyük. Eksiğimiz olmuştur. Düzeltmeyi inşallah nasip eder. Kulüp herkesle dosttu şimdi kavgalı dendi. Şimdi gelen bütün Anadolu takımlarını ağırlıyoruz, dostluk ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Biz de oralara gittiğimizde bizi de aynı şekilde karşılıyorlar.

Bu federasyon önümüzdeki sene devam etmeyecek. Kupa Başbakan’da. Merak ediyorum. Trabzonspor hakkını kimden olursa olsun alması lazım. Güçlü bir camiayız. Şimdi bizim yaptıklarımı sıralayacağım. 6222 sayılı yasanın failleri yakalandıktan sonra yasanın değişmesi için Trabzonspor buna neden imza attığını sordunuz mu? O dönem de konuştuk. Ben size 3-4 kulüp daha bulurum dedim. Ama dinlemediniz o dönem. Yasanın değişmesi için biz imza atan kulüptük o dönem.

Kupayı çalanların lobileri fazla. Yasa değiştikten sonra her şey aleyhimize değişti. İçeride olanlar dışarıya çıktı. Aynı lobi bu kez şikeyi biz kimle yaptık demeye başladı. Yasa tekrar yapanların cezalarını arttırıyordu çünkü. Şikeyi yapanlar bir kez yaptıkları için yırttılar. Aziz Yıldırım 166 yılla yargılanıyor, kimin başını kesti denildiğinde siz ne dediniz. Baklava çalan çocuk senelerce yatıyorsa bizim sadece kupamız değil 50 milyonun üzerinde kaybımız oldu. UEFA bunu kendisi söylemiştir. Kupayı çalanların iki yıldır baskısı vardı ancak sizin tek bir baskınız bile yoktu dedi.

Burak Gürdal eleştiriliyor isim verilmeden. Kendisi işadamı ve bize bedelsiz yardım ediyor. Bugün Avrupa’nın en ünlü avukatıyla çalışıyoruz. Bu avukatlar Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın avukatlığını kabul etmeyenlerdir. Bize şu şartı sundular sadece. Eğer vazgeçecekseniz almayalım dediler. Kararlı olduğumuzu görünce davayı da sonuç odaklı yaptık. Davayı kazanırsalar 400 bin Euro alacaklar. Bugüne kadar da dava kaybettikleri görülmemiş. Kendilerine raporlar sunduk. Bizim şikayetimiz Fenerbahçe için değildi. TFF’nin mahkeme kararlarına uymadığına dair dilekçe verdik. Bu başlayan yeni soruşturma da budur. Avukatlık konusunda bize yardımcı olan hukuk kurulumuza teşekkür ediyorum huzurlarınızda.

Biz iç ve dış yanlışlarla mücadele ederken rakiplere malzeme verdiğimiz yönünde eleştiriliyoruz. Keşke bunu kullansın rakiplerimiz. Bunu kullanamazlar. Yeniden yargılama süreci başlayacakmış. Deliller ortaya çıkmış. Bunu kapatmak için UEFA’dan gelen yazıyla gündemi değiştirmeye çalışıyormuşuz. Lobilerle algı yönetmek sizin işiniz ancak bizim işimiz ilahi adaletin tecelli etmesini sağlamak. Bahsettikleri yeni delil, eski futbolcumuz Semavi’nin Sivaslı futbolcu Abdulrahman’a para verecekmiş. İki yıl sonra bunu söylüyorlar. Etekleri tutuştu. Bu işleri becerebilmiş olsaydık elimizdeki şampiyonluğu çaldırmazdık. Bizim dört şampiyonluğumuz çalınmış. Manuple edilmiş şampiyonlukları Allah bize nasip etmesin.

Kendi kendilerini kandırıyorlar. Başka bir şey değil bu. İnfaz bekletiliyor. Oradaki arkadaş Fenerbahçeliymiş. Ama bu dosya oradaki arkadaşların başını yakacak. Yeniden yargılama yapılacak olsa bile bu infazı durdurmaz. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. Anayasa mahkemesine müracaatları da var. Takip ediyoruz. AYM’lerin bu olayı gündeme alıp mahkemeden belge istemesi hukuk ve adalet arayanların kalbinde yara açtığını da söylemek isteriz. 18 Ay askerlik yaptım. Ben de bireysel olarak başvuracağım AYM’ye. İtirazını değerlendiren AYM’nin askerliğini yapmayan biri konusunda kamuoyunu aydınlatmalarını isteyeceğim.

UEFA’nın soruşturmalarını ciddiye almayıp kamuyonunu hala yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar. Kulübe sadece bilgi gönderildi. Savunmayı federasyondan istedi UEFA. Algı yönetmek bizim işimiz değil. Biz olanları aktarıyoruz. UEFA’nın “Bizim için bu konu kapanmıştır” sözünü farklı lanse ediyorlar. UEFA bunu söylerken peşine de ekliyor, “Yerel federasyonlar bizim aldığımız kararlara uymak zorundadırlar.”

Sonuç alamadığımız sürece eleştirilirsiniz. Kupa arkadaşımızın evinde değil. İki yıl alınması yönünde müracaat dahi edilmeyen kupanın sahibini bulmasın için çalışıyoruz. Eninde sonunda hak yerini bulacaktır. Ben eminim, siz de emin olun.

Yerlinin yerlisinden bahsediyoruz. İnsan aldığı paranın hakkını veriyorsa, dini, dili, ırkı önemli değildir. Burada yanlışa düşmeyelim. Trabzonspor’da şampiyonluk dışındaki bir derece başarı değildir. Borç azaltınca kimse madalya vermiyor. Herkes şampiyonluk bekliyor. Henüz sonuçlanmadığı için açıklayamadığımız projelerimiz var. Eğer gerçekleştirebilirsek borcu kökten temizleyeceğiz. Kulübün gelirleri 2017’ye kadar temlikli. Gelen para otomatik borca gidiyor. Bizim hedefimiz faizli borcu bitirmektir. Bu borçtan kurtulabilirsek rahatlamış olacağız.

İnşallah Allah bunu da nasip edecek bize. Avrupa Kupalarında başarılı olduk diyebiliriz ancak 4.’lük başarı değildir. Dördüncülüğe oynayacak bir Trabzonspor’un başkanı olmayı ben kabul etmem. Yeni sezon için girişimlerimiz devam ediyor. Takımımızın olacak olan hocasıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. Terini sonuna kadar akıtan sonuç alacak bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaseti kendi bekamız için kullanma düşüncemiz yok. Aralıkta eğer şampiyonluğa oynayacak bir takım ortaya çıkaramamış olursak Trabzonspor sevdalılarına bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür edecek erdeme sahibiz. Biz sorumluluk hissediyoruz. Uyurken bile hayaller görüyorum. Buradan başarılı bir başkan olarak ayrılmayı hedefliyorum. Kongrede buradan başarılı bir başkan olarak ayrılacaksam başkan olmayı bana Allah nasip etsin demiştim.

Siyasetten bahsediliyoruz. Bu ülkenin başbakanıyla yakın olmamı eleştiren insan, yarınki konumum siyasi çıkar amaçlıysa gelip yüzüme tükürürsünüz. Bu ülkenin başbakanı hangi partiden olursa olsun ona yakın olmak bana gurur verir. Başbakana yakın olmaktan gurur duyuyorum. Kupa başbakanda söylemi var. Önümüzdeki günlerde Türk futbolundaki değişimi gördüğünüzde farklı düşüneceksiniz. Her tarafı örümcek gibi saran lobilerden kurtulduğumuz an sonuca ulaşacağız. Trabzonspor camiasından güçlü bir camia yoktur. Katılımcı herkese ve seviyeli eleştirilere tekrar teşekkür ediyorum. Gelecek sezon herkesin gururlanacağı bir Trabzonspor ortaya çıkarmayı inşallah bize nasip olur. İnşallah bu kürsüden eleştirenlere bize teşekkür edecek bir başarı ortaya koyabiliriz.

Sivasspor başkanı Abdurrahman üzerinden para geldiğini söylüyordu. Ben çok eleştiri aldım. İlk seçildiğimiz günden beri emek hırsızları ile her seferinde konuşuyorum. Bana bir gün dedi ki “Ben” dedi hırsızlar duruyor siz konuşuyorsunuz, onlar gidiyor, herkes bana bakıyor. Ben bu işin içinde yokum. Maç satan ailesini satar. Beni bu işten ayırır mısın? Bende bir açıklamamda dedim ki Sivasspor başkanı delikanlı adamdır bunları söylediği yerde bittiği noktadır. O konuşmanın sonunda bana şunu söyledi. “Ben bu işin içinde yokum ama benim futbolcularıma alttan çalıştılar”. Şimdi bugün Semavi’nin üzerinden Fenerbahçe’ye orta yapıp Fenerbahçe’nin kafa atmasına zemin hazırlayan Sivas başkanına buradan söylüyorum. O sözünü delikanlı gibi çıkıp kamuoyuyla paylaşmasını istiyorum.

Balığın cevabını Sivas seyircisi verdi. Emeğimizi çalanlara orada şike yapsana diye bağırdılar. Ben şike yaptıysam kimle yaptım dedi. Balık göndeririz, her yere göndeririz. Bunların hepsi onların algı yönetimi ile günü nasıl kurtarırım hesaplarıdır. Belge var diyorlar ortaya çıkarmak zorundalar. Trabzonspor’un her hangi bir olumsuz olayı çıktığı zaman onurlu insanlarız. Deliller ortaya koyun ben kendi elimle dilekçe veririm 1. Lig’de şerefimizle namusumuzla oynarız diye. Şu anda sportif olarak bunların hepsi suç. Biz Avrupa’ya müracaat edeceğiz diyorlar. Konuştukça zaten batıyorlar. Üç 5 ay daha sabırlı olalım. UEFA onların biletini kestiği zaman hepimiz bunun sevincini yaşayacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler