Hacıda Mers virüsü şüphesi!

Konya'da 3 gün önce hacdan dönen 80 yaşındaki L.G., 'Mers' virüsü şüphesiyle, ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu ekipman elbiseli sağlık görevlileri tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. L.G., intaniye servisinde özel i

Hacıda Mers virüsü şüphesi!
Konya'da 3 gün önce hacdan dönen 80 yaşındaki L.G., 'Mers' virüsü şüphesiyle, ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu ekipman elbiseli sağlık görevlileri tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
L.G., intaniye servisinde özel izole edilen bir oda da tedavi altına alınırken, bölüme hasta giriş ve çıkışları yasaklandı. 
 
Merkez Selçuklu İlçesi Bedir Mahallesi'nde oturan ve 4 yıldır tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren L.G., 3 gün önce hacdan döndü. L.G.'de yüksek ateş, bulantı, kusma ve nefes darlığı şikayetinin artması üzerine durumdan şüphelenen ailesi 112 Acil Servis'e arayıp haber verdi. Bunun üzerine yurtta baş gösteren Ebola ve Mers virüsü şüphesi üzerine hazırlanan özel ekibe haber verildi. L.G., ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu ekipman elbiseli sağlık görevlileri tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. L.G. hastanenin intaniye servisinde özel izole edilen bir oda da tedavi altına alındı. 
 
Hastanenin intaniye servisine başhekimlik tarafından başka hastaların giriş ve çıkışları yasaklandı. Hastane çalışanlarına da maske ve eldiven dağıtıldı. L.G.'nin 'Mers' virüsü olup olmadığı yapılacak tetkiklerin sonucunda netlik kazanacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler