Haber61'in Ajandası - 30.11.2015

MUHARREM USTA’NIN LİSTESİ NETLEŞİYOR   Trabzonspor’da kongre ateşi yanıyor. Listeler bu hafta netleşir. Muharrem Usta’nın listesinde şu isimler olduğu belirtiliyor; Dr. Ahmet Çubukçu Mustafa Aydın Veysel Taşkın Gençağa Meriç Önder Bülbüloğlu Orhan İlarsla

Haber61'in Ajandası - 30.11.2015
MUHARREM USTA’NIN LİSTESİ NETLEŞİYOR

Trabzonspor’da kongre ateşi yanıyor.
Listeler bu hafta netleşir.
Muharrem Usta’nın listesinde şu isimler olduğu belirtiliyor;
Dr. Ahmet Çubukçu
Mustafa Aydın
Veysel Taşkın
Gençağa Meriç
Önder Bülbüloğlu
Orhan İlarslan
Coşkun Bülbül
Suat Şen
Ali Bayram
Gökhan Saral
Muharrem Usta’nın listesinde Sadri Şener döneminde görev alan Nevzat Aydın’ın da yer alacağı ifade ediliyor.

KULAÇOĞLU HEKİMOĞLU TAKTİĞİ 


KULAÇOĞLU HEKİMOĞLU TAKTİĞİ 

Muharrem Usta ile birleşmesi için uğraşıla dursun Celil Hekimoğlu’nun listesini de hemen hemen netleşti.
İşte o isimler;
Davut Yurttaş
Kemal Halil
Mustafa Gülteper
Bekir Bülbüloğlu
Sebahattin Çakıroğlu
Ali Kemal Denizci
Hüseyin Örs
Alper Bektaş
Prof Dr Hakan Kulaçoğlu
Mehmet Ongan
Hakan Orhan
İsmail Yurgut
İşte bu isimlerden Kulaçoğlu’nun listede yer almayacağı söyleniyordu.
Hatta Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı Hekimoğlu’na basın toplantısında, “Neden Hakan Kulaçoğlu yok yanınızda?” diye sormuş. Hekimoğlu, “Henüz karar vermedi” diye cevapladıktan sonra da basın toplantısı düzenleyip neden olmayacağını açıklamaya çalıştı. 
Tabiki Hakan Kulaçoğlu’nun ilk Trabzon ziyaretlerinde Hekimoğlu’nu desteleyeceğini açık açık söylemesine rağmen son günlerde neden kararsız kaldığı merak konusu olmuştu lakin bunun bir taktik olduğu ve Hekimoğlu’nun listesinde yer alacağın ifade ediliyor.
Bu arada Hekimoğlu eski başkanlardan Nuri Albayrak ile buluştu.
Yeni Şafak Gazetesi’ndeki ofisinde görüş alış verişinde bulundular.

64.HÜKÜMETE TRABZON DAMGASI!


64.HÜKÜMETE TRABZON DAMGASI!

64.hükümet kabinesinde Trabzon güçlü bir şekilde temsil edilecek.AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 64. hükümet görüşmelerin ardından yapılan komisyon üye seçimlerinde Trabzon Milletvekilleri yeni görevler aldı. 26'şar üyesi bulunan komisyonlarda AK Parti'den 15 CHP'den 6 HDP'den 3 MHP'den 2 üye seçildi.AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta çevre komisyonuna, Ayşe Sula Köseoğlu kadın ve erkek eşitliği komisyonu, Adnan Günnar da güvenlik komisyonuna Salih Cora’da  plan ve bütçe komisyonuna seçildi. Meclis yeni haftaya 64. Hükümetin güvenoylamasıyla başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nda 64. Hükümet'in güvenoylaması bugün yapılacak Hükümet kurma süreci tamamlanmış olacak.Meclis Genel Kurulu özel gündemle toplanacak. Dün gerçekleştirilen hükümet programı görüşmelerinin ardından, Genel Kurul, 64. Hükümet'in güvenoylaması için, anayasal süre uyarınca yarın saat 18.00'de toplanacak.

Güvenoylaması açık oyla gerçekleştirilecek. Güvenoyu için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Meclis Başkanı oy kullanmayacak. AK Parti'nin 316 milletvekiliyle, Genel Kurul'da olması bekleniyor. 26. dönem Meclis'te bu hafta komisyonlar da üyelerinin belirlenmesiyle kurulmuş olacak. 4 siyasi parti sandalye sayılarına göre kendilerine düşen üyeleri bildirecek.Öte yandan Hükümet, muhalefet partileri ile anlaşırsa, geçici bütçe yerine asıl bütçeyi Meclis'e sunmayı planlıyor.Meclis'te bu hafta ayrıca grup toplantılarına da sahne olacak. Liderler, Salı günü yapılacak grup toplantılarında konuşacak. AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup toplantılarında liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak

CHP ORTAHİSAR’DA YENİ DÖNEM


CHP ORTAHİSAR’DA YENİ DÖNEM

CHP Trabzon’da ilçe kongrelerine devam ediyor.6 Aralık’a kadar sürecek kongrelerde dün Ortahisar İlçe kongresi gerçekleşti.Av.Recep Arslantürk ile Arif Çoban arasında geçen seçimi 
6 oy farkla Arslantürk kazandı.Yeni yönetimde şu isimler oluştu: “Tülin Abay,Sümbül Aydın,Bilgen Bayındır,Galip Birinci,Berna Yazıcı Çağlar,Duygu Mataracı,Yusuf Ziya Pehlivan,Emre Polat,Mustafa Sarı,Aynur Güngör,Ahmet Koltuk,Bayram Yılmaz,Fatih Yılmaz,Mehmet Yılmaz,Talat Yiğit ve Cüneyt Zorlu. CHP Ortahisar İlçe Kongresini değerlendiren yeni başkan Arslantürk, “Partimizi Trabzon’da daha güçlendirmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.Bu seçimde kaybeden yoktur kazanan CHP vardır” şeklinde konuştu.

Kongrede tatsız olaylar da yaşandı.
Hemde Milletvekili Haluk Pekşen’in gözleri önünde.

Divan Kurulu’na sert eleştiriler getiren Muharrem Akbulut’a  Divanda görev alan partinin kurmaylarından Cafer Hazaroğlu, “Sen bana görevimimi öğreteceksin? Geç yerine saygılı ol!” diye bağırdı. 

Bunun üzerine Akbulut, “45 sene saygı gösterdim ne oldu?” diye çıkıştı.
Yaşanan bu tartışmayı partililer araya girerek durdurdu.
Pekşen kongrede, “Partide bir başarısızlıklık varsa değişim şarttır. Burada bir başarısızlık varsa bu bende olsam gitmeliyim. Durmanın çok fazla anlamı yok” diye göndermede bulundu.

Bu mesajı Volkan Canalioğlu’na yada yakınındakilere olarak algılandı.
“Partinin 20-30 bin oyunun düşürdünüz”diye eleştiri sıkça alıyordu. 

MHP’DE MUHALİFLER BAHÇELİ’Yİ SIKIŞTIRIYOR!


MHP’DE MUHALİFLER BAHÇELİ’Yİ SIKIŞTIRIYOR!

MHP’de muhaliflerin, blok olarak hareket etmesi halinde, Devlet Bahçeli’nin yeniden aday olmayacağı ve 14 Kasım’da Başkanlık Divanı’na alıp, Genel Başkan yardımcısı olarak görevlendirdiği Gaziantep milletvekili  Ümit Özdağ’ı, Genel Başkanlığa aday göstereceğini öne sürüldü.Partiyi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek isteyen muhalif kanadın yeterli imzayı toplamaları halinde Bahçeli’nin 18 yıldır oturduğu koltuğunu bırakacağını konuşuluyor. MHP kaynakları “Devlet Bey, 2005’de kendisine rakip olan ve partiden ihraç ettiği Ümit Özdağ’ı yıllar sonra önce milletvekili  yaptı, sonra MYK’ya ardından Başkanlık Divanı’na aldı. Bu süreç MHP açısından çok alışık olunan bir durum değil. Genel Başkanlık koltuğunu Ümit Özdağ’a bırakabilir” dediler. Özdağ, 21 Mart 2015’de yapılan MHP Büyük kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 7 Haziran ve 1 Kasım’da iseGaziantep milletvekili seçilip parlamentoya girdi. 14 Kasım 2015’de toplanan MYK’da da Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler