Haber61'in Ajandası - 24.11.2015

YENİ HÜKÜMET BUGÜN AÇIKLANIYOR! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta salı günü 64. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkarak kabine listesini Erdoğan'a sunması, akşam saatl

Haber61'in Ajandası - 24.11.2015

YENİ HÜKÜMET BUGÜN AÇIKLANIYOR!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta salı günü 64. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkarak kabine listesini Erdoğan'a sunması, akşam saatlerinde ise yeni kabine listesinin açıklanması bekleniyor. Dün gerçekleşmesi beklenen açıklama bugüne kaldı. AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede, kendini kanıtlamış deneyimli isimlerle, başarılı ve genç isimler harmanlanacak. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında hükümet kurulma süreçlerinde bir teamül oluştuğunu vurgulayan kaynaklar, bu teamüllerin yine işletileceğini, bölge ve il dengesi kriterinin de mutlaka göz önünde bulundurulacağını söylüyor. Cevdet Yılmaz'ın Kalkınma Bakanlığı'na, Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Taner Yıldız'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na, Mehdi Eker'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, Fikri Işık'ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Nabi Avcı'nın Milli eğitim Bakanlığı'na, Akif Çağatay Kılıç'ın Gençlik ve spor Bakanlığı'na, Veysel Eroğlu'nun Orman ve Su İçişleri Bakanlığı'na getirilmesi bekleniyor. Binali Yıldırım'ın yeniden Ulaştırma Bakanlığı'na getirilebileceği kaydediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın da kabineye girebileceği ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için de Hayati Yazıcı, Erol Kaya gibi isimler konuşuluyor. Kabinede olup-olmayacağı merak edilen AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısının ise AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın olma ihtimali yüksek.

İŞTE HÜKÜMETİN EKONOMİ AJANDASI!

İŞTE HÜKÜMETİN EKONOMİ AJANDASI!

Hükümet her adımı takvime bağladı. Öncelik emekliler, gençler, asgari ücretliler olacak. Emekliye sıfır faizli kredi, işsize kolay ve uzun maaş imkanı gelecek. ükümetin 4 yıllık ekonomi ajandasındaki bazı başlıklar şöyle:EMEKLİYE KREDİ MÜJDESİ: Emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi verilecek. Böylece emeklilerin eli rahatlatılacak. Faizsiz kredi için kamu bankaları devreye girecek. Detayları da önümüzdeki dönemde açıklanacak.TAZMİNAT İMKANI: Kıdem Tazminatı Fonu'na ilişkin çekinceler gideriliyor. Fon hazırlıkları iş güvencesi ile birlikte ele alınacak. Her işçinin kıdem tazminatı alması hedefleniyor.YATARAK MAAŞ ALMA YOK: Devlet personel rejimine neşter vurulacak, yatarak maaş alma dönemi kapanacak.VERGİ SİSTEMİNE NEŞTER: Gelir Vergisi Yasası'nda geri adım atılmayacak. Meclis'in önceliklerinden olacak. Daha adil olması için çalışmalar sürecek.İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK: Üniversiteli işsiz kalmayacak. Organize sanayi bölgelerinin hepsi istihdam okulu haline dönüştürülecek.İŞSİZE KOLAY MAAŞ: İşsizlik maaşı almak kolaylaşacak, yararlanma süresi uzatılacak.GELİRİ OLMAYANA AÇIK İŞ: Hiçbir geliri olmayana açık işlerde öncelik verilecek. Sosyal yardım almayanlara açık iş imkanı artırılıyor.TÜKETİCİYE KORUMA: Finans sektöründeki tüketici ve yatırımcı haklarının gözetilmesine yönelik uygulamalar geliştirilecek.

KORAY AYDIN YARIŞIN İÇİNDE OLACAK!

KORAY AYDIN YARIŞIN İÇİNDE OLACAK!

Devlet Bahçeli’ye rakip olarak MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim, eski MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan oldu. Meral Akşener ve Koray Aydın, kulislerde konuşulan diğer 2 isim. Kurultay toplanabilirse başka isimlerin de aday olarak çıkabileceğine işaret ediliyor. Ancak şimdilik parti içi muhaliflerin 3 ayrı adresini oluşturan Oğan, Akşener ve Aydın’ın kurultay çağrısı için ayrı ayrı imza toplarken, tüzük engelini aşabilmek içinse birlikte hareket ettikleri belirtiliyor.3 adayın ilk ortak hedefi, tüzük kurultayını toplayıp, sonra seçimli kurultayın toplanmasını sağlamak. Tüzük kurultayında divan başkanlığını ele geçirmek isteyen muhalifler, genel merkezin karşısında ortak aday çıkarmaya hazırlanıyor.MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın’ın bu süreçte partililerle sürekli istişare içinde olduğunun altını çizmekte fayda var.Kulislerde her ne kadar birleşme olursa Aydın’ın Meral Akşener lehinde çekileceği söylense de Koray Aydın’ın yarışın içinde olması bekleniyor.

ANKETLER CHP VE MHP’DE NEYİ İŞARET EDİYOR!

ANKETLER CHP VE MHP’DE NEYİ İŞARET EDİYOR!

MAK Danışmanlık'ın 16-21 Kasım tarihleri arasında 31 il ve 151 ilçede 5 bin 670 kişi ile yüz yüze yaptığı ankete göre AK Parti'nin oylarında 1 Kasım'dan bu yana yükseliş olduğu gözlendi. “Yarın bir seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz” sorusuna cevap verenlerin yüzde 52,5'i AK Parti, yüzde 24,7'si CHP, yüzde 11,1'i MHP dedi. HDP ise yüzde 10 ile baraj sınırında kaldı.Ankette muhalefetteki liderlik yarışı da analiz edildi. CHP'ye oy vereceğini söyleyen kişilere“Genel Başkan size göre kim olmalı?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 35'i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 31'i Muharrem İnce, yüzde 9'u ise Metin Feyzioğlu cevabını verdi. . Bu arada  bir anket de MHP’de bomba etkisi yarattı. MAK Danışmanlık'ın 16-21 Kasım tarihleri arasında 31 il ve 151 ilçede 5 bin 670 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette Genel Başkan size göre kim olmalı?" sorusu yöneltildi. MHP'lilerin yüzde 34'ü 'Meral Akşener' dedi. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli yüzde 26 ile Akşener'in gerisinde kaldı. Bahçeli'yi yüzde 17 ile Sinan Oğan izledi.

AKŞENER'İN TRABZON EKİBİNDE KİMLER VAR?

AKŞENER'İN TRABZON EKİBİNDE KİMLER VAR?

İsmi genel başkan adayları arasında geçen Akşener, sosyal medya üzerinde olağanüstü kurultayla ilgili görüşlerini bildireceği tarihi açıkladı. MHP’li Meral Akşener, sosyal medya üzerinde, MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan’ın olağanüstü kurultay çağrısına 30 Kasım’da cevap vereceğini açıkladı. Akşener’in ismi genel başkan adayları arasında geçiyordu. Sinan Oğan’ın kurultay çağrısıyla ilgili görüşlerini açıklayacağı tarihi duyuran Akşener, twitter hesabında şöyle dedi, “Partimizin,Olağanüstü Kurultay çağrısına ilişkin görüşlerimi açıklayacağım basın toplantısını, 30 Kasım 2015 Pazartesi günü düzenleyeceğim” diye yazdı. Bu arada Akşener'in ekibi Trabzon'da hazır kıta. Meral Akşener'in genel Başkan olması halinde Trabzon ekibinin devreye gireceği belirtiliyor. Akşener'in Trabzon ayağında öne çıkan isim ise emekli-öğretmen Hayriye Nurcan Yazıcı.2011 Genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Nurcan Yazıcı bu tarihten bu yana gösterdiği  başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

YENİ YILDA EN ÇOK ZAMMI ONLAR ALACAK!

YENİ YILDA EN ÇOK ZAMMI ONLAR ALACAK!

Hay Group Global yönetim danışmanlık şirketi Ağustos-Kasım arası Türkiye'deki bin 387 şirkette araştırma yaptı. 714 bin 832 çalışanla görüşüldü. Araştırma sonucuna göre yazılım işinde çalışanlar önümüzdeki yılın başında yüzde 10 zam alacak.Araştırmada 51 sektör incelendi. Zam oranlarına göre yüzde 9,5 ile E-Ticaret sektörü yazılımcıların ardından en iyi ikinci oranı alacak.Elektrik–Elektronik sektörü çalışanları bu yıl yüzde 8 zam alması bekleniyor. Bu oran onları üçüncü en iyi zam alacak sektör yaptı.Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, dünya devlerinin piyasayı belirleyeceğini, orta ölçekli yerli şirketlerin de zaman içinde bu doğrultuda hareket edeceğine inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem