Haber61'in Ajandası 03.07.2015

MHP’DEN AK PARTİ’YE  ALTINCI DESTEK!MHP Lideri Dr.Devlet Bahçeli’nin Meclis Başkanlığı seçiminde partisine aldırdığı pozisyon AK Parti’ye açık destek olarak yorumlandı.Bu MHP’nin kritik dönemlerde AK Parti’ye doğrudan yada dolaylı ilk desteği değil. Altı

Haber61'in Ajandası 03.07.2015

MHP’DEN AK PARTİ’YE  ALTINCI DESTEK!

MHP Lideri Dr.Devlet Bahçeli’nin Meclis Başkanlığı seçiminde partisine aldırdığı pozisyon AK Parti’ye açık destek olarak yorumlandı.Bu MHP’nin kritik dönemlerde AK Parti’ye doğrudan yada dolaylı ilk desteği değil. Altı kez AK Parti’ye destek veren MHP ‘nin en önemli desteği Cumhurbaşkanlığı seçimindeydi. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimi beraberinde bazı hukuki tartışmaları getirmişti.Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı yolunu açan en önemli hamle,MHP lideri Bahçeli’nin seçim için 367 şartını aramaksızın TBMM oturumuna katılacaklarını açıklamıştı.2012 yılında ise CHP ile AK Parti hükümeti arasında kıran-kırana tartışmaların yaşandığı konulardan biri de 4+4+4 eğitim sistemi modeliydi.MHP’nin desteği ile AK Parti’nin 4+4+4 eğitim sistemi meclisten geçti.2013’te de alkollü içeceklerin perakende satışına sınırlama getiren ve kamuoyunda çok tartışılan yasa da MHP’nin desteği ile kabul edildi.Bahçeli içki satışı yasağı için “yeni nesli korumak için güzel bir tedbir” demişti.

Devlet Bahçeli’nin AK Parti politikalarına destek verdiği en kritik tartışmalardan biri de Taksim meydanın yeniden 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına kapatılması ile ilgiliydi.Bahçeli “1 Mayıs her seferinde bölücü çevrelerin,şiddet ve barbarlıktan nemalanan gurupların meydan okumasına sahne oluyor” ifadelerini kullanmıştı. MHP tabanı ile partiye oy veren seçmenler Bahçeli’nin son dakika tavrını anlayamadı. Sosyal medya üzerinden başlayan sessiz tepkiler gündemi oluşturdu.Bahçeli’ye destek verenlerin yanı sıra parti içinden sert eleştirilerde yapıldı. "AK Parti ile MHP koalisyon mu kuracak?"söylentilerine neden olan bu gelişme olası bir erken seçimde MHP’nin oylarında erimeye yol açacağı iddia edildi. Bahçeli’nin yeniden seçim takvimi olarak deklere ettiği 15 Kasım’da MHP’nin oylarının yüzde 16.3’den aşağı düşeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

GURBETÇİLER RESMEN YANIYOR!

GURBETÇİLER RESMEN YANIYOR!

Trabzon ve Karadeniz’de Ramazan ayı hem serin hem de yağmurlu geçiyor.Bu elbette özellikle oruç tutanlar için büyük bir avantaj.Yaşlı ve çocuklar da Temmuz ayında olduğumuz şu günlerde serin havaların keyfini yaşıyor.Elbette güneşi özleyen,denize girmek için gün sayanları da unutmamak gerek.Onlarda başka mağdur oluyor.Avrupa Kıtasında ise son 60 yılın en sıcak dönemi yaşanıyor.Hava sıcaklıkları Fransa,İngiltere ve İspanya’da 44 dereceyi geçmiş durumda.Fransa’da aşırı sıcakların kablolara zarar vermesi nedeniyle 800 bin ev ve işyerine elektrik verilemedi.Ramazan ayını Trabzon’da geçiren  Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur “Telefonla görüştüğüm ailem,yakınlarım ve gurbetçilerimiz sıcaklardan sokağa çıkamadıklarını söylüyorlar. İnanılmaz sıcaklar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun” dedi.Ağustos 2003 yılında Fransa’da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle 20 bin kişi hayatını kaybetmişti.

AK PARTİ-MHP KOALİSYON ŞANSI NE KADAR?

AK PARTİ-MHP KOALİSYON ŞANSI NE KADAR?

İktidar, kendi grubunun 258 oyuyla, devlet protokolünde 2 numaralı makamı muhalefete bırakmadı. Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon ortaklığı konusunda belirgin bir mesaj vermezken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı, “AK Parti’ye dolaylı destek, koalisyon kapısını araladı” diye yorumlandı.Genel Kurul’da alınan sonuç ve kulislere yansıyan hava, düne kadar ağırlıkla “AK Parti-CHP” olarak ifade edilen koalisyon senaryolarında “AK Parti-MHP” seçeneğinin hâlâ masada olduğunu gözler önüne serdi.Bir yandan CHP’ye, Ak Parti ile koalisyon yapmayı öneren Bahçeli’nin diğer yandan da “bir uzlaşmanın kapısını aralık tuttuğu” yorumları yapıldı.MHP kurmaylarından bunu doğrulayan bir mesaj alınmazken, AK Parti kulislerinde MHP ile bir hükümet ortaklığının hâlâ ihtimal olduğu, resmi olmayan görüşmelerde bakanlık paylaşımı ve ilkelerde ilerleme sağlandığı iddia edildi.

TRABZON’UN İKİ BAKANI OLUR MU?

TRABZON’UN İKİ BAKANI OLUR MU?

Olası bir AK Parti-MHP koalisyonunda gözler bakanlık paylaşımında olacak.6 Milletvekiline sahip Büyükşehir Trabzon’un yeni dönemde mutlak suretle bakanlık beklentisi var.Koalisyon da bakanlık tercihi noktasında Trabzon cephesinde AK Parti mi yoksa MHP mi tercih edilir sorusu önemli? AK Parti Trabzon Milletvekili ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun bakan olma şansı yüksek.  MHP ‘de öne çıkan isim Koray Aydın. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın Çevre ve Şehirlik Bakanı olma şansıda oldukça yüksek. Fakat Soylu’nun yeni dönemde de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına devam etmesi gündemde. AK Parti-MHP koalisyonuna Trabzon kanadından da destek var. Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan partililer verdikleri mesajlarla ülke menfaatleri doğrultusunda en hayırlı ortaklığın AK Parti-MHP olacağını dile getirdiler

CANALİOĞLU VE KÖSEOĞLU BULUŞMASI!

CANALİOĞLU VE KÖSEOĞLU BULUŞMASI!

Ankara’da gerçekleşen Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (KARDER) İftar yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu ve Ayşe Sula Köseoğlu’da katıldı. “Gurbetteki hemşerilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum” diyen  Trabzon’un yeni vekili Ayşe Sula Köseoğlu yemekte ilgi odağı oldu.İftar yemeğine katılanlar arasında yer alan CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu ile bir araya gelerek sohbet eden AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu “Trabzon’un menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda herkesimden her görüşten faydalanacak, sırtımızı asla dönemeyeceğiz.Bu tür organizasyonlara sık-sık katılarak hemşerilerimizle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.Bu arada AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun  grup toplantısı sırasında Başbakan Davutoğlu'nun koltuğuna oturması üzerine yaşanan ilginç anlar da sosyal medyaya damgasını vurdu..
Önce yanlış yere oturduğunu fark etmeyen Köseoğlu, daha sonra eski vekillerin uyarısı üzerine oturduğu yerden kalkıp arka sıraya geçmiş,  bu davranışı gülüşmelere neden olmuştu.”Yeni vekil daha ilk günden Başbakan Davutoğlu’nun koltuğuna talip oldu şakası” Köseoğlu’nun acemiliğine denk düştü.

SÜRMEN AİLESİNİN ANNE ACISI!

SÜRMEN AİLESİNİN ANNE ACISI!

Trabzonspor Divan Kulübü Başkanı Av.Ali Sürmen ile işadamı Ayhan Sürmen’in anneleri Vasfiye Sürmen hakkın rahmetine kavuştu.Merhumenin cenazesi bugün İskenderpaşa Camiinde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrası Bostancı Aile Mezarlığında toprağa verilecek.Anne acısının tarifi yok elbette.Merhume Vasfiye Sürmen annemizle birlikte Allah hayatını kaybetmiş tüm annelerimizin mekanını cennet eylesin.Haber61.net ailesi olarak Sürmen ailesine başsağlığı diliyoruz. Sürmen kardeşler, 9 Ağustos 2013'de de babaları İhsan Sürmen'i son yolculuğuna uğurlamışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler