Haber61 Ajandası - 1 Mayıs

KARA VE GÜMRÜKÇÜ DÜELLOSU! Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 15. Bölge Birliği seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün saat 11.00’de Zorlu-Otelde yapılacak Toplantıya Birlik Başkanı Murat Gümrükçü'nün yanı sıra birliğe bağlı

Haber61 Ajandası - 1 Mayıs

KARA VE GÜMRÜKÇÜ DÜELLOSU!

Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 15. Bölge Birliği seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün saat 11.00’de Zorlu-Otelde yapılacak

Toplantıya Birlik Başkanı Murat Gümrükçü'nün yanı sıra birliğe bağlı Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinden delegeler katılacak. Genel Kurulda uzun yıllardır başkanlık yapan Gümrükçü’ye karşı aday çıkıp-çıkmayacağı merak konusu. Bir başka merak edilen konu ise geçen hafa 15.Bölge Birliği hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara’nın bu genel kurula katılıp-katılmayacağı konusu var. Kara’nın ekibiyle birlikte Genel kurula katılıp sözlerinin arkasında olduğunun vurgulaması bekleniyor. TESOB ve TESK Başkanı Metin Kara geçen hafta gerçekleşen mali genel kurulda Murat Gümrükçü’yü hedef alarak “Benim esnaf ve sanatkarım tırnağıyla kazanacak, siz beş yıldızlı otellerde yiyeceksiniz. Haram olsun” şeklinde suçlamıştı. Murat Gümrükçü’nün bu açıklamaya bugün nasıl bir cevap vereceği merak konusu. Bugün 1 Mayıs işçiler alanlarda bayramını kutlayacak esnaf ise beşyıldızlı otelde seçim yarışında olacak?

CEMİYET SEÇİMLERİ ÖNCE SÜRPRİZ GELİŞME!

CEMİYET SEÇİMLERİ ÖNCE SÜRPRİZ GELİŞME!

7 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Başkan adaylarından Nevzat Yılmaz ve Tekin Atay seçimlere tek bir liste halinde girme kararı aldı. Atay’ın başkanlığında oluşacak liste ile seçimlere girilecek.

Her iki başkan adayı da Trabzon basını için önemli bir mihenk taşı olan Gazeteciler Cemiyetinin daha iyi yönetilmesi, sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması için bir-araya geldiklerini belirterek “Göreve geldiğimiz takdirde bu kararlığı ortaya koyacak samimi bir anlayışla herkesi kucaklayacağız. Geçmiş dönemde yapılan olumlu-olumsuz her bir olayı tek-tek analiz ederek cemiyetin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Sorun değil çözüm için varız” mesajı verdiler. Nevzat Yılmaz ve Tekin Atay’ın cemiyet seçimleri  öncesi uzlaşması camiadan destek alırken bu hafta içinde gerçekleşecek toplantı ile hem listenin şekillenmesi hem de neden böyle birleşme gidildiği TGC üyeleri ile paylaşılacak. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına aday olan Yusuf Turgut ve Tahir Orhan’ın  ise seçimlere kendi listeleri ile girmesi bekleniyor. Dört adaylı seçim yarışı şu aşamada üçe düşmüş oldu bakalım bu sayı önümüzdeki günler içinde ikiye iner mi?

BAHÇELİ KAÇTIKÇA MUHALEFET GÜÇLENİYOR!

BAHÇELİ KAÇTIKÇA MUHALEFET GÜÇLENİYOR!

1 Kasım seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin delegeler, parti teşkilatları ve ülkücü camianın olağanüstü kurultay talebine olumsuz cevap vermesi, “koltuğundan olacağı endişesiyle yarıştan kaçıyor” şeklinde yorumlanmış, bu da muhaliflere yaramıştı.

Çok dar bir delege desteğine sıkışıp kalan Bahçeli yönetimi buna rağmen, mahkemenin kurultay yapılmalı kararını da önce yok saydı, ardından da dava etti. Ve dün Bahçeli yönetimi, iki ayrı yerel mahkemeden, yine mahkeme kararıyla atanan Kurultay Çağrı Heyeti'nin yetkilerini durdurma kararı aldırdı. Böylelikle, 15 Mayıs’ta yapılması planlanan MHP olağanüstü kurultayı zora girdi.MHP’de gelinen bu noktanın Bahçeli yönetimini güçlendirmeyeceği aksine daha da zayıflatacağı değerlendiriliyor. Nitekim, Bahçeli yönetimi 1 Kasım seçimlerinden hemen sonra başlayan olağanüstü kurultay çağrılarını anında kestirip atmış, en ufak bir özeleştiriye dahi kabul etmemişti. Bu durum da muhaliflerin genel başkan adaylığının yolunu açmıştı. O günden bu yana MHP’de Bahçeli yönetiminin kurultaydan kaçıyor şeklinde bir görüntü vermesi, muhalifleri güçlendirdi. Özellikle Meral Akşener’e olan ilginin günden güne arttığı gözleniyor. Ülkücü camianın yanı sıra genel kamuoyunda Akşener’in önünün kesilmek istendiği, Bahçeli yönetiminin bu yolda her yolu denediği gibi bir algı oluşmuş durumda ve bu algının Akşener’i günden güne “mağdur” pozisyonuna ittiği ve oylarını artırdığı değerlendirmeleri yapılıyor.

DELEGENİN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ!

DELEGENİN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ!

MHP Genel Başkan adayı  Koray Aydın İzmir ve Kırşehir’de partililerle buluşacak.

1 Kasım seçimleri  sonrasında başlayan olağanüstü kurultay sürecinde çok sayıda il ziyaretinde bulunarak delegelerle istişarelerde bulunan MHP Trabzon eski Milletvekili  Koray Aydın, 15 Mayıs’ta toplanacak olan tüzük değişikliği kurultayı öncesinde de ziyaretlerini sürdürüyor. Aydın, bu hafta sonu İzmir ile Kırşehir’e gidecek. Koray Aydın, dün  İzmir’e giderek saat 14.00’te İzmir’ de ülküdaşlarıyla bulutu. Aydın, bugünde Kırşehir’e geçerek saat 17.30’da Ramada Hotel’in Neşet Ertaş Salonu’nda MHP’lilerle bir araya gelecek.Haber61.net siyaset ajandasına konuşan Koray Aydın “Hiçbir güç MHP delegesinin  ortaya koydu iradenin önüne geçemez. Olağanüstü kongreyi MHP’yi iktidar yapmak için yapacağız, bu kongre artık kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

VEKİLLERE KONTENJAN VATANDAŞA SIRA!

VEKİLLERE KONTENJAN VATANDAŞA SIRA!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletvekillerine özel “Hac kontenjanı” tanıması tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, “Başkasının hakkına giriliyorsa olmaz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Nisan 2016 günü yaptığı toplantıda milletvekillerine eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları bekar çocuklarıyla birlikte hacca gitmek isteyenlere özel kontenjan hakkı tanınmasına karar verdi. Milletvekillerine sunulan tarifeye göre konaklama ücreti bebekler için 205 dolar, 3-6 yaş çocuklar için kişi başına 2 bin 950 dolar, 7-12 yaş çocuklar için kişi başına 4 bin 475 dolar olarak belirlendi. Vatandaşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği kura ile hacca gidebiliyor. 8 yıldır hac için bekleyen vatandaşlar bulunuyor. Türkiye’ye bu yıl 59 bin 200 kişilik kontenjan hakkı ayrıldı. Geçmiş yıllarda hac kurasına katılmasına rağmen kontenjan yetersizliğinden hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin yanı sıra, bu yıl başvuran 581 bin 768 kişinin de dahil olmasıyla, toplam 1 milyon 760 bin 751 vatandaş hac kurasına katıldı. Suudi Arabistan’dan 40 bin ek hacı kontenjanı talep edildi. Diyanet ise milletvekillerine özel ücret tarifesi ve kontenjan uyguluyor. Vekiller, tek kişilik oda için 9 bin 250 dolar, iki kişilik oda için kişi başına 5 bin 700 dolar, 3 kişilik oda için kişi başına 5 bin 100 dolar ödeyecek

TRABZONLU O BAKAN BAŞBAKAN MI OLACAK?

TRABZONLU O BAKAN BAŞBAKAN MI OLACAK?

MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ Saray’ın Ağustos ayında baskın seçim planladığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin referanduma gerek kalmadan Anayasa’yı değiştirmek amacıyla baskın bir genel seçim tasarladığını öne süren Özdağ, “Hem kamuoyunu hem de MHP yönetimi ve MHP tabanını uyarıyorum. Eğer Ağustos’ta bir baskın seçim yapılırsa MHP baraj altında kalır ve AKP’nin yapacağı yeni Anayasa toplumsal barışı zedeler” dedi. Artık gizlisi saklısı kalmadı. Erdoğan, Davutoğlu’nu değiştirmeye kararlı” diyen Özdağ, ”Öncelikli plan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yeni genel başkan ve başbakan olması ile Anayasa değişikliği idi ancak dokunulmazlıkların gündeme getirilmesiyle bu oyun planında ve kurguda değişiklik yapıldı. Yeni oyun planında Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın Trabzonlu damadı Berat Albayrak’ın Genel Başkan seçtirilmesi ve Başbakanlığa getirilmesi planlanıyor. Ardından da Başkanlık sisteminin getirileceği yeni Anayasa değişikliği gündeme gelecek. Bu değişiklik Türkiye’nin üniter yapısının bozulmasına neden olur. Dolayısıyla Türkiye hiç de istenmeyen toplumsal huzursuzluklarla karşı karşıya kalabilir” açıklaması yaptı

BÜTÇEDE REKOR AÇIK VAR!

BÜTÇEDE REKOR AÇIK VAR!

Asgari ücretin bin 300 lira olması ile aylık 100 liralık destek sosyal güvenlik açığını patlattı. 3 ayda bütçeden açığı kapatmak için 6.4 milyar lira aktarıldı.

Sosyal güvenlik açığı için bütçeden ayrılan kaynak, yılın ilk 3 ayında rekor kırdı. 2015 yılının ilk üç ayında açığı kapatmak için sadece 350 milyon lira aktarılırken bu yılın ilk üç ayında bu rakam 6 milyar 390 milyona fırladı. Bu da yüzde 1726'lık bir artışa işaret ediyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) aylık ekonomi raporunda bu artışın kaynağını masaya yatırıyor. TİSK'e göre artışta, asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılmasından sonra işverenlerin bir bölümüne verilen aylık 100 TL'lik destek de etkili oldu. Asgari ücret desteğinden yararlanan işverenler, mart ayından itibaren işçi başına primleri 100 TL daha az yatırmaya başladı. Asgari ücret desteği, brüt 2 bin 550 lira ve altı maaş alan işçileri kapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler