Haber61 Ajandası - 01.06.2016

BAŞKANLIĞA DESTEK VAR MI YOK MU?   Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi'nden hemen sonra yapılan siyasi gündem araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.Daşdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Siyasi gündemin en t

Haber61 Ajandası - 01.06.2016
BAŞKANLIĞA DESTEK VAR MI YOK MU?

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi'nden hemen sonra yapılan siyasi gündem araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.Daşdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Siyasi gündemin en tartışmalı konularında olan araştırma, Mayıs ayının son haftasında bin 508 katılımcı ile gerçekleştirildi. Araştırmaya göre başkanlığa destek neredeyse yüzde 50 seviyesinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığına destek ise birkaç puan daha yukarıda. Aynı şekilde Binali Yıldırım ve ekibi de kamuoyundan geçer not almış görünüyor” dedi. AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi sonrasında oluşan yeni siyasi dengelerin ne olduğunu hızlıca ortaya koyabilmek için bir siyasi gündem araştırması ile kamuoyunun önüne çıktıklarını ifade eden Daşdemir “Bir araştırmacı olarak beni şaşırtan sonuçlar olmasa da üzerinde özellikle muhalefetin fırtınalar kopardığı başkanlık ve kabine değişimi konularında kamuoyunun yüksek destek ve güvenini görmek çarpıcıydı.

PARİS’TE KADIRGA ŞENLİKLERİ! 2.SAYFADA


PARİS’TE KADIRGA ŞENLİKLERİ!

Gurbetçilerimizin Avrupa’da dayanışmasına katkı sağlayan en büyük faktörlerden biri de gerçekleşen etkinliklerdir. Son dönemlerde bu tür organizasyonlara büyük önem verilmekte. Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur ile Ağasar Derneği Başkanı Talip Erata’nın birlikte organize ettikleri “Kadırga şenliği”  bu anlamda çok önemli ve değerliydi.Paris’te gerçekleşen etkinliklere gurbetçilerimiz büyük destek verdi. Etkinlikte zaman-zaman yağan yağmura rağmen Trabzonlu gurbetçilerimiz sanatçılara eşlik edip horon oynayıp birlik ve beraberlik noktasındaki kararlıklarını gösterdiler. Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen “Kadırga Şenliklerine”  Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Mehmet Baş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Büyükşehir Yatırım İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın, İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Trabzonspor İl Koordinatörü Adem Kuduban, işadamları Tanju Sezen,Tanju Cumur,Temel Baş,Serkan Keleş gazeteciler  Ahmet Külekçi, Aydın Gelleci, Alpaslan Beşli,Derviş Altuntaş, Hakan Şener ve Levent Ustabaşı katılım yaptı.

HABER61.NET GURBETÇİLERLE BULUŞTU 3.SAYFADA


HABER61.NET GURBETÇİLERLE BULUŞTU

Paris’te gerçekleşen “Kadırga Şenliklerini” haber61.net adına takip eden köşe yazarımız Ahmet Külekçi ve haber müdürümüz Levent Ustabaşı burada yaşayan gurbetçi hemşerilerimizle bir araya gelerek onlarla sohbet etme imkanı buldu.Paris’te yaşayan çok sayıda gurbetçimiz var.Bir çoğu inşaat ve tekstil sektöründe çalışmakta.Çok önceleri Paris’e gelenler kendilerine iş bulma noktasında ve yaşama tutunmada zorluklara rağmen başarı göstermişler yeni bir hayat kurmuşlar.Fakat şimdi ekmek tam aslanın midesinde.Kolay-kolay istihdam imkanı yok.İş-aş-ekmek noktasında mücadele etmek öyle kolay değil.Gurbetçilerimiz her şeye rağmen mücadelesinde kararlı.Çünkü burada kurulan düzenin yıkılması ve geriye dönüş onların lehine değil aleyhine olur.Gurbetçilerde bunun farkında.Paris’te şu sıralar en büyük sıkıntı terör korkusu.Fransa’da 10 Haziran’da başlayacak Euro 2016 öncesi çalışma yasasına tepki duyan sendikaların grevleri yaşamı felç ederken,geçen yıl terör saldırılarında 147 insanı yitiren ülkede yeni saldırılar olacağı yönündeki istihbarat raporları kaygıları artırıyor.Fransa İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin de katıldığı turnuvada 100 bin polis ve jandarma ile önlem alacağını açıklaması endişeleri artırdı.Terör uzmanları bazı maçların terör saldırısına maruz kalma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor.İngiliz Daily Telegraph Gazetesi önceki gün bir ay sürecek turnuvada terör olasılığı en yüksek beş maçı belirledi.Bu maçlar arasında 12 Haziran’da Paris’in Parcdes Princes Stadyumunda oynanacak Türkiye-Hırvatistan maçı da var.Haber’de “Paris’teki büyük Türk toplumu Türkiye’nin turnuvadaki ilk maçında güç gösterisi yapacak.Bu da karşılaşmanın olası bir terör saldırısı için hedef olabileceği yönündeki korkuları artırıyor.Hırvatistan seyircisinin de geçmişte bazı maçlarda olay çıkardığı biliniyor” tespiti yapıldı.

BAKAN SOYLU İLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR’A TEŞEKKÜR! 4.SAYFADA


BAKAN SOYLU İLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR’A TEŞEKKÜR!

Kadırga Yayla Şenliklerinin Paris’te gerçekleşmesine katkı sağladığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’e teşekkür eden Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur “Birlik, beraberlik ve şehrin bir bütün olması önemlidir. Biz de Paris’te böyle bir organizasyon gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben şehrimin aşığım. Bu aşkı da burada sürdüreceğim. İnşallah buraya gelen protokolümüzün de katkısıyla Paris’te Trabzonlular müzesi ve kültür merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

MEMURA NAKİL YASAĞI! 5.SAYFADA


MEMURA NAKİL YASAĞI!

Anayasa Mahkemesi, sözleşmeli personel statüsünden memur  kadrosuna atananlara 5 yıl süresince diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil  yasağı getiren kanun hükmünün iptal istemini reddetti.  Erzurum 2. İdare Mahkemesi ile Tokat İdare Mahkemesi, baktıkları  davalar kapsamında söz konusu düzenlemeyi içeren 657 sayılı Devlet Memurları  Kanunu'nun geçici 41. maddesinin 4. fıkrasının 3. cümlesinin iptali istemiyle  Anayasa Mahkemesine başvurdu. Başvuruyu esastan inceleyen Yüksek Mahkeme, ilgili kanun hükmünü  Anayasa'ya aykırı bulmadı ve iptal istemini reddetti.Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararda, geçici 41. maddede kamu  kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermaye  kuruluşlarında, il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare  birliklerinde ve TRT'de, kanunda sayılan şartlarda sözleşmeli personel olarak  çalışanların, memur kadrolarına atanabileceğinin düzenlendiği anlatıldı.Aynı kanun maddesinde bu şekilde memur kadrosuna atananların 5 yıl  başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakillerinin yapılamayacağının öngörüldüğü  belirtildi.

RESUL DİNDAR’DAN “”BEN SANATÇIYIM “ MESAJI! 6.SAYFADA


RESUL DİNDAR’DAN “”BEN SANATÇIYIM “ MESAJI!

Karadeniz’in sevilen ismi Resul Dindar konserlerinde siyaset yapılmamasına yönelik  koyduğu tavrı ve hassasiyeti Tekirdağ’da da gösterdi. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Ulusal Gençlik Derneği tarafından organize edilen konserde Karadeniz’in güçlü seslerinden Resul Dindar, beğenilen şarkılarını Çerkezköylü hayranları için seslendirdi.Amfi Tiyatroyu dolduran Resul Dindar hayranları, sevdikleri sanatçının sahneye çıkmasını beklerken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. “Siyaset yapmayacağım” diyerek konuşmasına başlayan Aksakal, konuşması boyunca AK Parti Hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Aksakal’ın konuşması sırasında kulisinde bekleyen Karadenizli sanatçı sahneye çıkmama kararı aldı.

BU AYIP BİZE YETER! 7.SAYFADA


BU AYIP BİZE YETER!

Merkezi Avustralya'da bulunan Walk Free Vakfı tarafından yapılan araştırma, dünyada 45,8 milyon kişi yaşamını köle olarak sürdürüyor.Merkezi Avustralya'da bulunan Walk Free Vakfı, 2016 Küresel Kölelik Endeksi'ni yayımladı. Endeksin hazırlanması için 167 farklı ülkede, 53 dilde 42 bin görüşme yapıldı. Endekse göre, insan kaçakçılığı, zorla çalıştırma, borç esareti, zorla evlilik ve cinsel istismar yoluyla köleleştirilen 45,8 milyon kişinin üçte ikisi Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor. En fazla köle Hindistan'da bulunuyor. İki yıl öncesine oranla köle sayısının yüzde 28 arttığı Hindistan'da 18,3 milyon kişi köleliğe zorlanıyor. Hindistan’ı 3,9 milyon köleyle Çin, 2,1 milyon kişiyle de Pakistan izliyor.Bangladeş 1,5 milyon ile dördüncü, Özbekistan da 1,2 milyon köle ile beşinci sırada yer alıyor. Endonezya’da 736 bin, Myanmar’da 515 bin ve Malezya’da ise 129 bin kişinin köle olduğu ifade ediliyor.Endekse göre, nüfusa göre en fazla kölelik oranının görüldüğü ülke ise Kuzey Kore oldu. Kuzey Kore nüfusunun yüzde 4,37’si köle olarak yaşıyor.

MEMURA NAKİL YASAĞI!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem