Gürcistan Trabzon'da fındığı inceleyecek!

Son yıllarda fındık üretiminde belirgin bir artışı olan Gürcistan’ın, sektörde söz sahibi olan Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediği bildirildi.Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı ve fındık sektörü sorumlusu David Galegashvili başkanlığındaki 4 k

Gürcistan Trabzon'da fındığı inceleyecek!

Son yıllarda fındık üretiminde belirgin bir artışı olan Gürcistan’ın, sektörde söz sahibi olan Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediği bildirildi.

Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı ve fındık sektörü sorumlusu David Galegashvili başkanlığındaki 4 kişilik bir heyet Trabzon’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda ile Trabzon Tarım’a ait entegre fındık işleme tesislerinde incelemelerde bulunan heyet üyeleri daha sonra Trabzon Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü Tahlil laboratuarını gezdiler.

1-067.jpgOltan Gıda’da Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Tarım’da ise Enin Büyükaydın, Trabzon Ticaret Borsası’nda da meclis başkanı Mehmet Cirav ile görüşüp Trabzon arım İl Müdürü Cahit Gülbay’dan bilgiler alan Bakan Yardımcısı Galegashvili, fındıkta Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, “Bunun için üretimden ihracat aşamasın kadar neler yapmamız gerektiğini öğrenmek ve vatandaşlarımıza öğretmen istiyoruz. Türkiye ile rekabet etme gibi ne bir düşüncemiz, ne de gücümüz var. Sadece Gürcü vatandaşlarını değil, başta Türkler olmak üzere herkesi ülkemizde fındık sektörüne yatırım yapabilecek kolaylıklarla donatma hedefindeyiz” dedi.

TTTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ise, Türkiye’nin fındıkta asırlık tecrübesi bulunduğunu, Gürcistan’ın bunlardan yararlanmak istemesinin normal olduğunu, ancak bunun için yasal olarak düzenlemeler yapması ve borsa işlevini görecek kurumlar oluşturması gerektiğini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’da, Gürcistan’ın fındıkta yaptığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Zaman zaman Gürcistan’a gidip yerinde görüyoruz. Üretimi arttırmaya, ticaretini geliştirmeye çalışıyorlar. Ekonominin globalleştiği günümüzde ticari sınırların adeta ortadan kalktığını da düşünürsek, Türkiye olarak her alanda verim ve kaliteyi arttırıp, üstünlüğümüzü elden bırakmamak için ne gerekiyorsa yapmamız lazım” dedi.

Gürcistan Tarım Bakan Yardımcısı David Galegashvili, ziyaretlerinde Trabzon Ticaret Borsası Başkanları ile üyelerini resmi olarak ülkesine davet etti. Öz konusu davetin Kasım ayının ilk yarısında gerçekleşebileceği bildirildi.

2-022.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam