Zühtü Arslan Anayasa mahkemesi başkanı

Anayasa Mahkemesi'nde bu sabah yapılan seçimle Haşim Kılıç'dan sonraki yeni Başkan seçildi. Anayasa Mahkemesi üyesi Zühtü Arslan, AYM'nin 17 üyesinden 11'inin oyunu alarak, yeni başkan olarak seçildi. Arslan, 4 yıl boyunca AYM Başkanı olarak görev yapacak

Zühtü Arslan Anayasa mahkemesi başkanı
Anayasa Mahkemesi'nde bu sabah yapılan seçimle Haşim Kılıç'dan sonraki yeni Başkan seçildi. Anayasa Mahkemesi üyesi Zühtü Arslan, AYM'nin 17 üyesinden 11'inin oyunu alarak, yeni başkan olarak seçildi. Arslan, 4 yıl boyunca AYM Başkanı olarak görev yapacak.
 
Seçimden hemen sonra, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklama yapacağı duyuruldu. Kılıç'ın açıklamasında, "emeklilik işlemlerini resmen başlattığını" duyurması bekleniyor.  Kılıç'ın emeklilik işlemlerine başlama gerekçesi olarak da, "AYM'de aynı anda seçilmiş ve giden başkanın olmasının şık olmamasını" gösterebileceği belirtiliyor.
 
KILIÇ İÇİN VEKİLLİK YOLU DA AÇILIR
Haşim Kılıç, daha önce milletvekili adaylığını düşünmediğini ifade etmişti. Ancak emeklilik dilekçesinin bugün işleme konulması halinde Kılıç'ınlivekil adayı olması da mümkün olabilecek. Kılıç,  YSK'nın yargı mensupları ve bürokratlar için aday olmak için son istifa tarihinde emeklilik işlemini başlatmış olması nedeniyle, önümüzdeki günlerde aday adayı da olabilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem