Zorunlu askerlikte kalkabilir

 Askerlik tamamen kalırılacak mı? AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 'Uzun vadede belki de mecburi askerliğin tamamen kalkması da düşünülebilir' dedi.Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avcılar'da Hazreti İbrahim Camisi'nin açılış tör

Zorunlu askerlikte kalkabilir

 Askerlik tamamen kalırılacak mı? AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 'Uzun vadede belki de mecburi askerliğin tamamen kalkması da düşünülebilir' dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avcılar'da Hazreti İbrahim Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, cemaatle caminin açılış heyecanını paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, demokratikleşme paketiyle ilgili soru üzerine, iki gün Brüksel'de bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Orada Avrupa Birliği makamlarının, Avrupa Parlamentosu yetkililerinin demokratikleşme paketiyle ilgili çok olumlu cümlelerini duymak beni gerçekten duygulandırdı. Türkiye'nin imajını bozmak isteyenlere demokratikleşme paketimiz, adeta bir şamar gibi çarpmıştır. Türkiye'nin tarihinin en reformcu hükümetinin bir reform paketi ve demokratikleşme paketiyle daha vatandaşların önünü açmak için kararlı olduğunu dost düşman herkes bir kez daha anlamıştır."

Askerlik süresine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru sorulan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ne güzel bakın 9-10 aydır memlekette şehit haberleri gelmiyor. Terör artık unutulmaya başlandı. Allah ülkemizin bu huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu ülkeyi karıştırmak ve milletin başına çorap örmek isteyenlere fırsat vermesin. Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabii ki askerlik süresinin kısaltılması da profesyonel orduya geçmemiz de uzun vadede belki de mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir. Ancak ilk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir."

Ezberci bir nesil anlayışını ortadan kaldırdık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından yaptırılan Avcılar'daki Ahmet Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılış töreninde de konuştu.

Ezberci bir nesil anlayışını ortadan kaldırdıklarını belirten Bağış şöyle dedi:

"Çocuklara her sabah zorla ezberletilip soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz. Ama onlara bir şeyler hissettirilerek yetiştirilir.

Örneğin, birçoğumuza Cumhuriyeti kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ta 1920'lerde, 'Efendiler, Avrupa kıtasında barışın kalıcı olabilmesi için bir Balkan Birliği kurulması gerekir. Onun da zaman içerisinde Avrupa Birliği'ne dönüşmesi şarttır' dediğini öğretmediler.

Ama yıllarca bu ülkenin her nesline ne hikmetse, Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığını ezberlettiler.  Avrupa Birliği'nin kurulmasından 30 yıl evvel bu fikri ortaya atan ilk vizyoner liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu öğretmediler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem