Zonguldak'da maden göçüğü

 Zonguldak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madenci Soner Kan'ın cenazesi toprağa verildi. Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında, 22 Ekim'de henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi Sone

Zonguldak'da maden göçüğü

 

Zonguldak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madenci Soner Kan'ın cenazesi toprağa verildi.
 
Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında, 22 Ekim'de henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi Soner Kan'ın (29), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki cenazesi ailesine teslim edildi.
 
Kan için Çaycuma ilçesine bağlı Dereköseler köyü Kanoğlu Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra vatandaşlar ile mesai arkadaşları katıldı.
 
Kılınan cenaze namazı ardından Kan'ın cenazesi Dereköseler köyündeki aile mezarlığına defnedildi.
 
22 Ekim akşamı özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte işçilerden İsmet Esen (27) madenci arkadaşları tarafından kurtarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ocakta mahsur kalan Kan'ın cesedi, mesai arkadaşlarının sürdürdüğü çalışmalar sonucunda dün çıkarılmıştı.
 
Eşi 3,5 aylık hamile olduğu öğrenilen Kan'ın, 1 ay önce başka bir maden firmasında çalıştığı, 100 lira fazla maaş alabilmek için iş yerini değiştirdiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem