Zirve’de 108’inci duruşma sona erdi

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 108'inci duruşmasının öğleden sonra görülen bölümünde mahkemeye heyeti tutuksuz sanık Mehmet Çolak'ın esas hakkındaki savunmasını dinledi.Duruşmanın öğleden

Zirve’de 108’inci duruşma sona erdi

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 108'inci duruşmasının öğleden sonra görülen bölümünde mahkemeye heyeti tutuksuz sanık Mehmet Çolak'ın esas hakkındaki savunmasını dinledi.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında, tutuksuz sanık Mehmet Çolak, esas hakkındaki savunmasını yapmaya devam etti. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı herhangi bir kininin olmadığını ve asla olamayacağını belirten Çolak, "Ben hiçbir silahlı terör örgütüne üye değilim, üye olduğum tek bir yer var, o da Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Silahlı terör örgütü ile hiçbir alakam ve bağlantım yoktur. Ben suç işlemedim ve kimseye suç işlemesi için talimat vermedim. Bugüne kadar görev yaptığım süre içerisinde her zaman anlım açık oldu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu suçlamalardan hem maddi hem manevi bir şekilde etkiledim, etkilenmeye de devam ediyorum. Adalet terazisine güveniyorum. Yurt dışı yasağımın kaldırılmasını ve hakkımda beraat kararının verilmesini talep ediyorum" dedi.

ARA KARARLAR AÇIKLANDI

Mahkemeye heyeti daha sonra ara kararlarını açıkladı. Heyet, yeni delillerin dosyaya girmesi ve bu delillerin incelemesi için dosyanın iddia makamına verilmesine, olay yeri tatbikat görüntülerinin tutuksuz sanık Emre Günaydın ve Salih Gürler'e verilmesine, Mehmet Çolak'ın yurt dışı yasağının kaldırılması yönündeki talebinin reddine, 16 klasörlerle ilgili Ruhi Abat ve Levent Ercan Gelegen'in taleplerinin reddine, Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım için oy kullanma ile ilgili celse arasında karar verilmesine, tutuklu sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına ve gelecek duruşmaya dahil edilmemesine, bir sonraki duruşmasının da 5 Ocak 2016 tarihine ertelenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem