Ziraat Bankası BDDK'ya başvurdu!

Ziraat Bankası, katılım bankası kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuru yaptı.Ziraat Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamasında, "Bankamız sermayedarlığında kurulacak olan katılım bankasına yöneli

Ziraat Bankası BDDK'ya başvurdu!

Ziraat Bankası, katılım bankası kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuru yaptı.

Ziraat Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamasında, "Bankamız sermayedarlığında kurulacak olan katılım bankasına yönelik BDDK başvurusu bugün itibariyle yapılmıştır" denildi.

Ziraat Bankası, KAP'a geçen hafta yaptığı açıklamada da, katılım bankası Bank Asya'yı satın almak üzere ile yaptıkları resmi olmayan görüşmeleri sonlandırdıklarını duyurmuştu.

Ziraat Bankası'nın 21 Ağustos tarihli açıklamasında, "Bilindiği üzere; Ziraat Bankası A.Ş, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir... Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler