’Zeytinyağı Oscarları’ sahiplerini arıyor

'Zeytinyağının Oscarları" olarak nitelenen 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'na başvurular alınmaya başlandı. Yarışmaya son başvuru tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirlendi.Zeytin hasadı sürerken yeni mahsul zeytinyağlarının kalitelerini t

’Zeytinyağı Oscarları’ sahiplerini arıyor

'Zeytinyağının Oscarları" olarak nitelenen 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'na başvurular alınmaya başlandı. Yarışmaya son başvuru tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirlendi.

Zeytin hasadı sürerken yeni mahsul zeytinyağlarının kalitelerini tescil etme imkanı bulacakları, Zeytindostu Derneği'nin, Burhaniye Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlediği 9. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'na başvurular başladı. Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bozkurt'un yaptığı yarışmada şartname gereğince, yöre ve zeytin çeşidi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler altın, gümüş, bronz şeklinde ödüllendirilecek. Yarışma sonunda kalitesi tescillenen markalar, ilerleyen günlerde yeri ve tarihi duyurulacak gecede ödüllerini alacak.

Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması'nın kalitesini tescilletmek isteyen markalar için bir fırsat olduğunu dile getiren Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, kalitesine güvenen tüm zeytinyağı firmalarını yarışmaya katılmaya çağırarak, "İlk yarışmadan bugüne kadar hem coğrafi anlamda hem de nicelik açısından katılımın arttı. Bu yarışmadan ödül alan markalarımızın hem yurtiçinde hem de yurt dışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda Zeytindostu Derneği'nin yarışmasından kalite ödüllü olduklarını referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu hem numune alma, hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır. Ülkemizde kuzeyden, güneye, batıdan doğuya kadar çok kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıllarda ödüllerin dağılımına baktığımızda zaten bölgesel bir çeşitlilik kendini gösteriyor" diye konuştu.

Temel kalite ve saflık analizleri alanlarında akredite olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı'nda analizleri yapılan numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacaklar. Yarışmaya katılan markaların numunelerinin değerlendirmesi; yöre, zeytin çeşitlerine ve organik sertifikalarına göre kategorilere ayrılarak yapılacak. Duyusal analiz sonucu tespit edilen değerlere göre meyvemsilik bakımından hafif (LIGHT), orta (MEDIUM) ve yoğun (INTENSE) olarak alt kategorilerde değerlendirme yapılacak.

Yarışmaya başvurular, 25 Şubat 2016'ya kadar, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne yapılabilecek. Yarışma ile detaylı bilgiye ve yarışma şartnamesine zeytindostu.org web sitesinden ulaşılabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler