Zeybek'ten şok karar!

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 6 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak 8'inci olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.Zeybek, "Ben çekiliyorum, yarışmanın önünü açıyorum. Yarışmadan kimse endişe etmesin. Yarışma güzel bir şeyd

Zeybek'ten şok karar!

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 6 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak 8'inci olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Zeybek, "Ben çekiliyorum, yarışmanın önünü açıyorum. Yarışmadan kimse endişe etmesin. Yarışma güzel bir şeydir, sonunda güzel şeyler doğar. Delege her zaman doğru olanı yapar" dedi.

Zeybek, bugün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Ocak 2011'de genel başkan olduğu zaman iktidarı telaşlandırdığını savunarak şunları söyledi: "Çok açık söyleyeyim. Netice itibariyle bir kuşatma altına alındım.

İstatistiki rakamlara bakıldığı zaman,son bir yılda benden daha çok programa çıkan bir genel başkan yok. Meclis’te grubu bulunan genel başkanlardan daha çok ben fikir programlarına, tartışma programlarına çıktım, görüşlerimi ifade ettim. Ama 100 kanal var, biz birisine çıkıyoruz, 99’unda yokuz.

Atatürk resimlerinin indirileceği ve Atatürk’ün, haksız mahkemeler ve katliamlarla, Dersim, İstiklal Mahkemeleri gibi anıldığı bir döneme doğru girdik. Gün güne eklendiğinden nereye gittiğimizin farkında değiliz. Bütün bunları bu ekip ve arkasındaki güç, İslamiyet adına yapıyor ve İslamiyet’e en büyük zararı veriyorlar.

İslamiyet’e bundan daha büyük zarar verilemezdi. İnsanlar, bunların yüzünden Namaz’ı, ibadeti terk ediyor. Bunlar cumhuriyeti dönüştürmek istiyor. Cumhuriyet belki hatırlanacak. Ama Türkiye, Türkiye olmaktan çıkacak. Tehlike yakın ve büyüktür. Tarihin gözlüğünden her gün tarih okuyan bir insan olarak baktığım zaman bunu net görüyorum."

 

'ACABA PARTİYE ZARAR MI VERİYORUM?'


Partinin Genel Başkanı olarak kendisine karşı kurulan bu karartma ve yok gösterme faaliyetlerinden ötürü, 'acaba partiye de zarar mı veriyorum?' diye bir duyguya kapıldığını kaydeden Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:"Sonra, 'peki ama benim yerime kim olabilir' diye insanlara da bir fırsat verdim.

Gözüme kestirdiklerime hissettirmeden fırsatlar da verdim. Netice itibariyle ben bir karar verdim. Bu karar şudur. Önümüzdeki 6 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Genel Kurul’da Genel Başkan adayı olmamaya, ama partimde devam etmeye, partime hizmet etmeye ve benim enerjimden benim kültürümden ve hitabetimden, benim inançlılığımdan yararlanmak isteyen varsa, yeni oluşumda, yeni yönetimde eğer aynı bilinci görürsem,;

Atatürk çizgisinde, milli değerlere bağlı, manevi değerlere saygılı, insani değerlere açık, bilgi çağını esas alarak kök değerlerden kopmadan, bilgi çağının üreticisi olmaya doğru yürüyen bir yönetim gördüğüm zaman ben her şeyimle hazırım. Yani ben çekiliyorum ve yarışmanın önünü açıyorum. Yarışmadan kimse endişe etmesin.

Yarışma güzel bir şeydir, sonunda güzel şeyler doğar. Delege her zaman doğru olanı yapar. İnşallah bu genel kurulda, teşkilat önüne sunulan seçenekler içinde doğrusunu yapar, yine doğrusunu yapacaktır, ben buna güveniyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem