'Zehir değil yaşlılık öldürdü'

Fransa'da yapılan tıbbi testlerin, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın zehirlenerek ölmediği sonucunu ortaya koyduğu iddia edildi.Uzmanlar, daha önce yayınlanan raporların aksine Arafat'ın zehirlenmediği sonucuna varıldığı görüşünde. İsminin açık

'Zehir değil yaşlılık öldürdü'

Fransa'da yapılan tıbbi testlerin, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın zehirlenerek ölmediği sonucunu ortaya koyduğu iddia edildi.

Uzmanlar, daha önce yayınlanan raporların aksine Arafat'ın zehirlenmediği sonucuna varıldığı görüşünde. İsminin açıklanmasını istemeyen uzmanlar, Arafat'ın zehirlenerek değil enfeksiyona bağlı olarak yaşlılıktan dolayı öldüğü inancında.

Konu ile ilgili olarak Arafat'ın eşi Süha Arafat'ın yaptığı şikayet başvurusunu inceleyen Paris yakınlarındaki Nanterre kasabası Savcısı Pierre-Olivier Sur, yeni iddialarla ilgili şu anda bir yorum yapmayacağını açıkladı.

 

İsviçreli uzmanlar, geçen ay yayınladıkları raporda, yapılan incelemeler sonucu Arafat'ın zehirlenerek öldürülmüş olma ihtimaline açık kapı bırakmıştı.

Süha Arafat, eşinin ısrarlı zehirlenerek öldürüldüğü görüşünde. Süha rafat, Nanterre Mahkemesine kocasının öldürüldüğü şikayetiyle 2012 yılında soruşturma açılmasını talep etmişti.

Savcılık, bu şikayet üzerine cenazeden alınacak örneklerin tıbbi laboratuvarlarda incelenmesini kararlaştırmıştı. Süha Arafat'ın bu akşam geç saatlerde avukatlarıyla birlikte Paris'te bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Yasir Arafat, 2004'te Paris'te tedavi edildiği askeri hastanede hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler