Zarrab hakkında flaş karar!

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve 74 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı işadamı Reza Zarrab'ın yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Reza Zarrab, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 20

Zarrab hakkında flaş karar!
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve 74 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı işadamı Reza Zarrab'ın yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.
 
Reza Zarrab, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 20 Aralık 2013'te tutuklandı. 28 Şubat 2014'de ise 'atılı suçun lehine değişme ihtimali, delillerin toplanmış, sabit ikametgah sahibi olması, kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan İşadamı Reza Zarrab, bu yasağın kaldırılması için Savcı Ekrem Aydıner'e başvurdu. Soruşturmaşı yürüten savcı Ekrem Aydıner de "Cumhuriyet savcısının tutuklama kararının geri alınmasını istemesi" başlığı ile düzenlenen Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 103'üncü maddesini gerekçe göstererek başvuruyu kabul etti. Sarraf'ın her Cuma karakola giderek imza atmasına ilişkin adli kontrol tedbiri devam ediyor. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yaptığı başvuru ise reddedildi.
 
Cumhuriyet savcısının tutuklama kararının geri alınmasını istemesi 
 
MADDE 103. - (1) Cumhuriyet savcısı, şüphelinin adlî kontrol altına alınarak serbest bırakılmasını sulh ceza hâkiminden isteyebilir. Hakkında tutuklama kararı verilmiş şüpheli ve müdafii de aynı istemde bulunabilirler. (...)(2) Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı adlî kontrol veya tutuklamanın artık gereksiz olduğu kanısına varacak olursa, şüpheliyi re'sen serbest bırakır. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğinde şüpheli serbest kalır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem