Zap ve Gara vuruldu

Zap ve Gara bölgelerine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, 27 hedefin imha edildiği öğrenildi.

Zap ve Gara vuruldu
Türk savaş uçakları, 21.58-23.46 saatleri arasında Irak kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, 27 hedefin imha edildiği öğrenildi.

350 METREKARELİK SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında devam eden Şehit Piyade Binbaşı Tugay Çelik-1 operasyonunda, 28 Haziran'da PKK terör örgütüne ait yaklaşık 350 metrekarelik 4 odalı, içerisinde tuvalet ve banyosu bulunan bir sığınak tespit edildi. Alınan bilgiye göre, sığınıkta ele geçirilen malzemeler arasında, 500 bölücü terör örgütü mensubunu giydirebilecek giyim malzemesi ile 50-60 bölücü terör örgütü mensubunu bir kış boyunca idame ettirebilecek gıda maddesi bulundu. Sığınık, güvenlik güçlerince kullanılmaz hale getirildi.

Öte yandan, 23 Haziran'dan bu yana devam eden Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında 29 Haziran’daki operasyonda, Seyrek Köyü kırsalına arama tarama çalışmaları yapıldı. Arama esnasında ,tespit edilen sığınakta ve arazide; 350 adet variller içerisinde toprağa gömülü vaziyette BTÖ mensuplarına ait kıyafet, 55.000 kök kenevir, çok sayıda EYP yapmak için kesilmiş tüplere ait parça, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan boş şişeler, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan kesilmiş fitil parçaları ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler