Yüzlerce kişiye 6 ton hamsi!

Akçay Mahallesinde Körfez Karadenizliler Derneği tarafından 8. Hamsi Şöleni düzenlendi.

Yüzlerce kişiye 6 ton hamsi!

Balıkesir'in Edremit ilçesi Akçay Mahallesinde Körfez Karadenizliler Derneği tarafından 8. Hamsi Şöleni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'na kurulan mangallarda toplam 6 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

Akçay Dernek önünden Cuhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik kapsamında, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ege ve Karadeniz halk oyunları sahnelendi.

Etkinlikte, 6 ton hamsi, mangallarda pişirilerek gönüllü personel tarafından halka dağıtıldı. Kimi vatandaşlar sabahın erken saatinde kimi de şenlikten birkaç saat önce Akçay'a gelerek ekmek arası hamsi yiyebilmek için bekledi.

Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, yaptığı açıklamada, "Biz bugün burada 8. Hamsi Festivalini icra etmekteyiz. Hamsilerimiz Trabzon'dan geldi. Bugün 6 ton hamsiyi vatandaşlarımıza ikram edeceğiz burada. 14 bin ekmek arası 6 ton hamsi vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Hamsi ikramında başka yöresel halk oyunlarımız ve yöresel müziklerimiz olacak. Sloganımız ise "Hamsi karaya vurdu, kaynaşalım hep beraber" diyoruz. Bir aracı bir kurumuz dernek olarak. Bu etkinliklere katkı sağlayan üyelerimize ve vatandaşlarımıza, etkinliğimize katılan körfez halkına ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Hamsi şenliğine katılan vatandaşlar, etkinliğin çok güzel olduğunu ve her yıl yapılmasını istediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem