Yüz nakli yapılan kişi aday adayı oldu

Türkiye'de yüz nakli yapılan ikinci kişi Cengiz Gül, 1 Kasım genel seçiminde milletvekili olabilmek için AK Parti'den aday adayı oldu. Gül, "Belli zorluklardan geçmiş biri olarak, güçlü bir karakter yapısına sahibim. Hiçbir zaman yılmayan, inançlı biriyim

Yüz nakli yapılan kişi aday adayı oldu

Türkiye'de yüz nakli yapılan ikinci kişi Cengiz Gül, 1 Kasım genel seçiminde milletvekili olabilmek için AK Parti'den aday adayı oldu. Gül, "Belli zorluklardan geçmiş biri olarak, güçlü bir karakter yapısına sahibim. Hiçbir zaman yılmayan, inançlı biriyim" dedi.

1 Kasım genel seçiminde AK Parti'den aday adayı olan Cengiz Gül'ün henüz iki yaşındayken evlerinde çıkan yangın sonucu vücudunun büyük bir kısmı yandı. Gül'e 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde yüz nakli yapıldı. Hacettepe Üniversitesi'nde yüz nakli yapılan ilk, Türkiye'de ikinci kişi olan Gül, sürekli kontrol altında tutulmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in girişimiyle üniversite bünyesinde işe alındı. Şu an Hacettepe Yurdu'nda personel şefi olarak çalışan Gül, şimdi siyasete girme yolunda ilk kapı olan, parti aday adaylık sürecinin sonucunu heyecanla bekliyor. Gül'ün aday adayı olduğu AK Parti'de milletvekili adayları 18 Eylül günü netleşecek.

"BELLİ ZORLUKLARDAN GEÇMİŞ BİRİ OLARAK, GÜÇLÜ BİR KARAKTER YAPISINA SAHİBİM"

Gençliğinden beri aklında siyasete atılmak fikrinin mevcut olduğunu vurgulayan Gül, "Son 1 yıldır ciddi ciddi düşünüyordum. Bu seçimde de aday adayı oldum. Eğer aday olursam halkıma, milletime hizmet etmek istiyorum. 7 Haziran'da aday değildim. O zaman uygun olmadığını düşündüm. Hükümet kurulamayınca bunun fırsat olduğunu düşündüm. AK Parti yönetimi inşallah aday olarak gösterir. Beklentim ve temennim bu yönde. Belli zorluklardan geçmiş biri olarak, güçlü bir karakter yapısına sahibim. Hiçbir zaman yılmayan, inançlı biriyim" dedi.

AK Parti'nin son zamanlarda engellilere yönelik büyük atılımlarının olduğunun altını çizen Gül, "Bütün halkı kucaklayan bir parti. Engelli olsun, her kesimden adayları var. Engellileri de son zamanlarda aşırı destekliyorlar. Ben de bir engelli aday olarak olumlu şeyler olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Gül, son olarak terör olaylarının son bulması temennisinde bulundu.

Yüz nakli yapılan kişi aday adayı oldu

Yüz nakli yapılan kişi aday adayı oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler