Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

Antalya'nın Demre ilçesinde, "karnım ağrıyor" diyerek geldiği hastanede "ishal" teşhisi konulan Ali Başak, iddialara göre, doktorun kendisine verdiği ilaçları aldıktan sonra kan kusmaya başladı. Apar topar hastaneye akrabaları ile birlikte giden Başak'ın,

Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

Antalya'nın Demre ilçesinde, "karnım ağrıyor" diyerek geldiği hastanede "ishal" teşhisi konulan Ali Başak, iddialara göre, doktorun kendisine verdiği ilaçları aldıktan sonra kan kusmaya başladı. Apar topar hastaneye akrabaları ile birlikte giden Başak'ın, yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, hastaya gerekli tıbbı müdahalenin zamanında ve yerinde yapıldığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde evinde karın ağrısından dolayı rahatsızlanan 48 yaşındaki Ali Başak, tedavi için akrabaları ile birlikte Demre Devlet Hastanesi'ne geldi. İshal teşhisi konulan Başak'a doktor tedavi için iğne yapıp ilaç yazdı. Tekrar evine dönen Başak, akşam yemeğinin ardından ilaçlarını kullanmaya başladı. İlaçlarını içtikten 15 dakika sonra "bana bir şeyler oluyor, kendimi kötü hissediyorum" diyerek akrabalarına seslenen Başak, kan kusmaya başladı. Durumundan rahatsız olan akrabaları, Başak'ı kendi araçlarıyla tekrar hastaneye götürdüler. Hastaneye askerden yeni gelen yeğeni İsmail Teke ile birlikte yürüyerek giren Başak, kendisini öğlen saatlerinde tedavi eden doktora yeniden muayene oldu. Kan kusmaya devam eden Başak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

DOKTOR "NORMALDİR" DEDİ

Dayısının hastanede kan kusmaya devam ettiğini ve doktorun kendileri ile ilgilenmediğini iddia eden Ali Başak'ın yeğeni Mehmet Teke, "Karnım ağrıyor diye hastaneye getirdik. Doktor iğne yaptı, bu ilaçları yazdı. İğne yaptıktan sonra bizi tekrar eve gönderdi. Akşam yemeğini yedikten sonra bu ilaçları kullandı. Daha sonra tekrar rahatsızlandı. Eli ayağı titremeye başladı. Hemen hastaneye getirdik. Hastanede doktor pek ilgilenmedi bizimle. Baktı, yatırdı. "Serum takacağım" dedi. İki iğne yaptılar. Ondan sonra ağzından kan gelmeye başladı, 2-3 kere uyarmamıza rağmen doktor yine de umursamadı, "normaldir" dedi. Karnım ağrıyor dedi. Ağzından kan geldi, tuvalete götürdük. Kan daha da fazlalaştı, 2 bardağa yakın kan çıktı ağzından. Bağırdık doktor bağırmamıza geldi öyle ilgilendi. Ondan sonra tekrar içeri aldılar. Sonra bize yine kötü muamele yaptı, dışarı çıkın diye bağırdı. Zamanında müdahale etmedi, hatta erkek bir hasta bakıcı veya hemşire vardı, dedi ki; "Hocam kan geliyor, bir bakın" yine de umursamadı.

"BEN BURAYA DAYIMI AYAKTA GETİRDİM"

Ayakta hastaneye giren Ali Başak'ın öldüğünü duyan yakınları sinir krizleri geçirdi. Askerden yeni gelip dayısını hastaneye getiren yeğeni İsmail Teke ise, "Ben buraya dayımı ayakta getirdim" diyerek feryat etti.

"DOKTORU BİLGİSAYARIN BAŞINDAN KALDIRAMADIK"

İsmail Teke, doktorun vurdumduymaz tavırlar sergilediğini öne sürerek, "3 gün oldu hastaneden geleli. Yürüyerek koluna girip içeri soktuk. Doktor serum bağlayalım dedi. Ağzından kan gelmeye başladı serumu bağladıktan sonra. Doktora dedik, doktor; "serum bağladığımız için geliyor" dedi. İyi dedik, daha da kötüleşmeye başladı, lavaboya gitmek istedi, götürdük. Lavaboda daha çok kan gelmeye başladı. Doktora söylüyoruz, doktoru kaldıramadık bilgisayarın başından. En sonunda bağırdık, seslendik öyle kaldırabildik" diye konuştu.

Demre Devlet Hastanesi yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirttiler.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ise hayatını kaybeden Ali Başak'a tıbbi müdahalelerin zamanında ve yerinde yapıldığını savundu.

Açıklamada, "Ali Başak 2. kez hastaneye geldiğinden 10 dakika sonra lavaboda kalp krizi geçirdi. Anında hastane personeli tarafından müdahale edilerek, hastane yönetici başhekimine de bilgi verildi. Ali Başak, 1 saat kalp masajı yapılarak hayata döndürülmeye çalışıldı. Başak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ayrıca Başak'ın yakınları da konuyla ilgili bilgilendirildi. Tüm tıbbi müdahalenin yapıldığı, yakınlarının istemeleri durumunda ise otopsi yapılacağı kaydedildi" denildi. Öte yandan, Başak Kaş ilçesi'nde toprağa verildi.

Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

Yürüyerek girdiği hastaneden cenazesi çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem