Yurtta 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.Anıtkabir'deki törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanısıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvve

Yurtta 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Anıtkabir'deki törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanısıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri KomutanI Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordusu Komutanlığına Orgeneral Abdullah Atay, Harp Akademileri Komutanlığı Orgeneral Aslan Güner, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktirin Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ve diğer askeri erkan katıldı.

Tören, kortejin Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Orgeneral Özel, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Orgeneral Özel ile TSK komuta kademesi, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçen Orgeneral Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Orgeneral Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni yüksek sesle okudu. Orgeneral Özel, metinde şunları kaydetti:

''Ebedi Başkomutanımız, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Yüce Önder Atatürk, tüm zorluklara rağmen bağımsızlık ve özgürlüğümüzün kazanılması için Türk milletiyle beraber gerçekleştirdiğiniz üstün mücadele ve kahramanlık neticesinde elde edilen büyük zaferin 89. yıl dönümünde huzurlarınızda olmanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.

Kahraman milletimizin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olan bu zafer, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden bu yoldaki dönüm noktalarından biri olmuş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma idealindeki Türk devrimi, hızını bu eşsiz zaferden almıştır. Dün olduğu gibi bugün de gücünü bağrından çıktığı asil milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, modern, güçlü yapısı, üstün bir vazife bilinci ve disiplin anlayışla milletin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini korumaya, Atatürkçü düşünce sisteminin ışığı altında kendisine verilen bütün görevleri başarıyla yerine getirmeye daima hazırdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne en değerli emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağımıza olan inancımı manevi huzurunuzda bir kez daha dile getiriyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun.''
Törenin ardından Orgeneral Özel, Anıtkabir avlusunda bulunan Kore gazisi Ramazan Durak'ın yanına giderek bayramını kutladı ve bir süre sohbet etti. Orgeneral Özel ayrıca basın mensuplarının bayramını da kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem