Yurtdışındaki Süryaniler Türkiye’ye Geldi

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Belçika'da yaşayan genç Süryani vatandaşları "Gençlik Köprüleri" projesi kapsamında Türkiye'ye getirdi. Uzun yıllardır Türkiye'den uzakta yaşayan Süryani vatandaşlar Başbakanlık Yurtdışı

Yurtdışındaki Süryaniler Türkiye’ye Geldi

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Belçika'da yaşayan genç Süryani vatandaşları "Gençlik Köprüleri" projesi kapsamında Türkiye'ye getirdi.

Uzun yıllardır Türkiye'den uzakta yaşayan Süryani vatandaşlar Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın çalışmalarıyla Türkiye'ye gelme fırsatı buldu. YTB Şırnak ve Silopi bölgesinden yıllar önce Belçika'ya göç eden Süryani vatandaşları Türkiye'ye getirdi. Türkiye'yi ilk kez görme fırsatı bulan pek çok genç, kendi topraklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

EGE'DE GEZECEKLER

"Gençlik Köprüleri" projesi kapsamında Türkiye'ye getirilen 22-35 yaş arası 25 Süryani vatandaş pek çok tarihi ve kültürel yeri ziyaret etme fırsatı bulacak. Ege Bölgesi'nde Şirince, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Kilisesi gibi Süryaniler için önemli olan pek çok yer gezilecek. YTB'nin desteğiyle ve Bet Hesana Derneği tarafından 11 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye'ye getirilen Süryani gençler, 23 Ağustos günü Belçika'ya dönecek.

SÜRYANİLER MİDYAT'A GELMİŞTİ

Gençlerin Türkiye'yi daha yakından tanımalarını ve aidiyet duygularının gelişmesini hedefleyen YTB, Gençlik Köprüleri ile geçtiğimiz ay Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan Türkiye vatandaşı 40 Süryani genci Mardin Midyat'a getirmişti.

Türkiye, geçtiğimiz yıllarda azınlıklara ait vakıf mallarının iadesi ve birçok alanda dini azınlıkların haklarını temine altına alma konusunda çalışmalar yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem