Yurtdışı oyları rekora gidiyor

Çavuşoğlu, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız artık Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi oluyor.Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanım oranı düşük kaldı. Randevu sistemi ve oy verme süresinin kısalığı bunda etkili oldu. Ama şimdi randevu kalktı, süre uza

Yurtdışı oyları rekora gidiyor

Çavuşoğlu, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız artık Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi oluyor.Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanım oranı düşük kaldı. Randevu sistemi ve oy verme süresinin kısalığı bunda etkili oldu. Ama şimdi randevu kalktı, süre uzadı, sandık sayısı arttı. 19 Mayıs itibarıyla dış temsilciliklerimizde 345 bin 439 seçmen, gümrük kapılarında da 46 bin 440 seçmen oy kullandı.

Toplam kullanılan oy 391 bin 879'a yükseldi. Bu rakam, yurtdışında bulunan toplam seçmen sayısı olan 2 milyon 866 bin 942'nin yüzde 13,7'si demek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 230 bin 938 oy kullanılmış, katılım yüzde 8.32'de kalmıştı. Bu rakamları seçime 19 gün kala geçtik. Biz biraz son dakikacıyız, oy kullanımının son günlere doğru artacağını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler