Yurt dışında oy kullanımı yarın sona eriyor

Yurt dışında 26. dönem milletvekili genel seçimleri için oy kullanma işlemleri yarın sona erecek.Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 8 Ekim'de başlayan oy kullanma süresi yarın sona erecek. Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cez

Yurt dışında oy kullanımı yarın sona eriyor

Yurt dışında 26. dönem milletvekili genel seçimleri için oy kullanma işlemleri yarın sona erecek.

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 8 Ekim'de başlayan oy kullanma süresi yarın sona erecek. Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği günlere göre bugün ve yarın sandığa gidebilecek.

Yarın sandığa gidecek olan Türklerin yaşadığı ülkeler ise şöyle:

"Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda."

Yarın 26. dönem milletvekili genel seçimleri için 54 ülke, 113 temsilcilikteki oy kullanma işlemleri tamamlanmış olacak.

YSK, OY KULLANMA SÜRELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

YSK, yurt dışından yaşayan seçmenlerin kolay oy kullanabilmeleri kapsamında 24-25 Ekim günlerinde oy kullanma saatlerini uzatma ve temsilciliklerdeki kabin sayılarını da artırma yoluna gitti. Bu nedenle bahsi geçen tarihlerde 10.00-19.00 olan oy kullanma saatleri, 09.00-21.00 olarak değiştirildi.

Kabin sayısının 2 olduğu yerlerde bunun 3'e çıkartılmasına dair yetki yurtdışı sandıklı kurulu başkanlarına verildi. Yurt dışında kullanılan oylar, uçaklarda ve diplomatik kuryeler himayesinde Türkiye'ye getirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem