Yolsuzluk operasyonunda gelişme!

İstanbul’da yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan 9 şüpheliden 7’si mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı. 2 kişi savcılık, 3 kişi ise emniyet sorgusunun ardından serbest kaldı.Mali Suçlarla Mücade

Yolsuzluk operasyonunda gelişme!

İstanbul’da yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan 9 şüpheliden 7’si mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı. 2 kişi savcılık, 3 kişi ise emniyet sorgusunun ardından serbest kaldı.

Mali Suçlarla Mücadele ile Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlükleri ekiplerince salı günü yapılan operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden 2’si kadın 10’unun işlemlerine Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlandı. Şüphelilerin sorgusunu Savcı Celal Kara yaparken, şüphelilerden 7’si, tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi. Şüphelilerden Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın da aralarında bulunduğu 3 kişi emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Hastane çıkışında açıklama yapan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yapılan operasyonun bir zulüm olduğunu belirterek, "Yaşadıklarımı söylemek için kelimeler yetmez. İstinat etmeye çalışılan suçların tamamı asılsız, cahilce, mantıksız hiç bir şeyden habersiz tamamen iftira olan bir hadisedir. Bu operasyonun amaçları var, amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçların, delillerini dosyaya koyduk. İlgililer dosyada bulunan delilleri uygun gördükleri için serbest bırakıldık. Ancak, zalimlerin zumlu sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan yapmaya çalışan ve yaptıran er yada geç bunun hesabını vereceklerdir" dedi.

İMARLI ARSALARIMIN RUHSAT İŞLERİ İÇİN YAPTIĞIM TELEFON KONUŞMALARI SORULDU

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, elemanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin sonucunda gözaltına alındığını ifade ederek, "Bana isnat edilen suç, iki işimle ilgili kendim ve elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlerle ilgili olarak takibe takılmışız. Emniyette bana 'Onu tanır mısın, bunu tanır mısın?' 'Şununla neden konuştun, bununla neden konuştun' gibi sorular yöneltildi. Bu millete yapılan bu haksızlıklara lanet olsun yapanlara lanet olsun" diye konuştu. Turanlı'nın konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü. Turanlı bir taksiye binerek hastaneden ayrılırken, diğer iki kişinin ise hastanenin arka kapısından çıktıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler