Yolsuzluk Operasyonu: Kimler gözaltında?

İstanbul polisinin bu sabah üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında toplam 49 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.İstanbul bu sabah büyük bir operasyonla güne başladı. Sabahın ilk saatlerinde Ağa

Yolsuzluk Operasyonu: Kimler gözaltında?

İstanbul polisinin bu sabah üç ayrı koldan başlattığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında toplam 49 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.

İstanbul bu sabah büyük bir operasyonla güne başladı. Sabahın ilk saatlerinde Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alındığı haberi gelirken, hemen arkasından kabinedeki üç bakanın oğlunun da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Şu ana kadar gelen bilgilere göre gözaltına alınan isimler şöyle:

* İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler

* Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar

* Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

* Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun kuzeni, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu

* Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan,

* İş adamı Ali Ağaoğlu

* Sanatçı Ebru Gündeş'in eşi iş adamı Reza Zerrab

* Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum

* Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya

* İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar (Beyoğlu, Eyüp, Kağıthane ve Şişli'den sorumlu)

* 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk (Süleymaniye dışında Fatih İlçesi'ndeki tüm yenileme alanları, Tuzla ve Zeytinburnu yenileme alanlarından sorumlu)

* İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay (Fatih ve Zeytinburnu'ndan sorumlu)

* 5 Numaralı Koruma Kurulu Üyesi aynı zamanda TOKİ çalışanı Yavuz Çelik, Eski röleve müdürü mimar Hüseyin Başçetin

* Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı

* Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca


GÖZALTINA ALINANLAR NE İLE SUÇLANIYOR?

2 yıldır devam eden fiziki ve teknik takip süreci sonunda başlatılan soruşturmada Reza Zarrab'ın sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri ve bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere rüşvetle vatandaşlık verilmesini temin etme;

imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması;

Fatih Belediyesinin sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması;

Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar bulunuyor.

2 YILLIK TEKNİK TAKİP

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonlar, yaklaşık 2 yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, "kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla düzenlendi.

ÜNLÜ İŞ ADAMLARI EMNİYETE ÇAĞRILDI

Operasyon kapsamında inşaat sektöründe önce Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, öğle saatlerinde Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca, daha sonra da Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı gözaltına alındı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da akşam saatlerinde bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler