Yola çıkacaklara "kör nokta" uyarısı

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek üzere vatandaşların dün akşamdan itibaren yola çıktıklarını belirten Apaydın, bu dönemlerde trafiğin normal zamanlara göre 10 kat arttığını söyledi. İstatistiklere göre kazalarda yüzde 95 sürücü hatası bulunduğunu, b

Yola çıkacaklara "kör nokta" uyarısı

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek üzere vatandaşların dün akşamdan itibaren yola çıktıklarını belirten Apaydın, bu dönemlerde trafiğin normal zamanlara göre 10 kat arttığını söyledi.

İstatistiklere göre kazalarda yüzde 95 sürücü hatası bulunduğunu, bu nedenle sürücülerin trafik kurallarına uymasının önemli olduğunu ifade eden Apaydın, uykusuz ve yorgun asla yola çıkılmaması gerektiğini, uzun yolculuklarda verilen 15 dakikalık molaların hayat kurtardığını anlattı. Apaydın, sürücülerin can güvenliği için emniyet kemeri takmaları ve cep telefonuyla konuşmamaları gerektiğini belirtti.

kor-nokta,rjjre90fh0mrbjpzf0qvgq.jpg

Son 10 yılda Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalarda bin 123 kişinin hayatını kaybettiğini, 37 bin 753 vatandaşın yaralandığını dile getiren Apaydın, "Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz" diye konuştu.

Bayram günlerinde söz konusu kazaları azaltmak için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli önlemlerin alındığını ve uyarıların yapıldığını bildiren Apaydın, Türkiye'de 11 bölge güzergahında toplam 65 kaza kör noktasının bulunduğunu, Karayolları Genel Müdürlüğünün bu kör noktalarda iyileştirme çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

İzmir-Turgutlu karayolunun 17. kilometresi ile Muğla-Marmaris yolunun 22, Edremit-Burhaniye yolunun 13, Beyşehir-Akseki yolunun 42, Malatya-Elazığ yolunun 37 ve 40, Denizli-Serinhisar yolunun 17,  Antalya-Serik yolunun 16, Bafra-Samsun yoluyla Aksaray-Nevşehir yollarının 14 ve 15, Akçaabat-Trabzon yolunun 16. kilometresinin söz konusu kara noktalardan olduğunu belirten Apaydın, sürücülerden bu noktalara dikkat etmelerini ve gidecekleri yolun durumunu iyi tahlil etmelerini istedi. 

Apaydın, sürücüleri gidecekleri güzergahın yol durumunu öğrenmeden yola çıkmamaları konusunda da uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler