Yola çıkacaklar bu haberi kesin okuyun!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bayram tatillerinde yaşanan trafik kazaları istatistiklerinden elde ettiği verilere göre, bayram süresince meydana gelen trafik kazalarının yüzde 52'si 12.00-16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Can ka

Yola çıkacaklar bu haberi kesin okuyun!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bayram tatillerinde yaşanan trafik kazaları istatistiklerinden elde ettiği verilere göre, bayram süresince meydana gelen trafik kazalarının yüzde 52'si 12.00-16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Can kaybının en fazla olduğu trafik kazaları ise bayram tatilinin ilk ve son gününde yaşanıyor.

Bayram ve diğer tatil günlerinde şehirlerarası trafiğe çıkan araç sayısının artması ve dikkatsizlik nedeniyle trafik kazalarında artış yaşanıyor.

KAZALAR EN ÇOK 12:00-16:00 ARASINDA OLUYOR

Bayram tatilleri süresinde meydana gelen trafik kazalarında, en çok can kaybı tatilin ilk ve son günlerinde, kazaların yüzde 52'lik bölümü ise 12.00-16.00 saatleri arasında oluşuyor. Kazaların yüzde 29'u araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmaması, yüzde 21'i de araçların hızlarını kavşaklara-dönemeçlere yaklaşırken azaltmaması nedeniyle gerçekleşiyor. Toplam kazaların yüzde 50’si aşırı hızdan kaynaklanıyor. Kazaların yüzde 15’i yanlış dönüş veya manevra yapma, yüzde 12'si şerit ihlali nedeniyle meydana geliyor.

RAHAT VE HAFİF KIYAFETLER GİYİN

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle seyahat edecek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran yetkililer, yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını yaptırmalarını ve muayenesinin zamanının geçmediğinden emin olmalarını tavsiye etti.

Gidilecek güzergahtaki yol çalışmaları hakkında önceden bilgi edinilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, şu uyarılarda bulundular:

"Giysilerinizin mümkün olduğunda rahat ve hafif olmasına özen gösterin. Tüm trafik işaret ve işaretçileri ile kurallara uyun. Hem önde hem arkada otururken emniyet kemerinizi mutlaka takın, bebeklerin, küçük çocukların yaşlarına uygun çocuk koltuğuyla seyahat etmesini sağlayın. Uykusuz ve yorgun bir şekilde asla araç kullanmayın. Her 2 saatlik sürüşten sonra mutlaka 15 dakika mola verin. Yoğunluk, kaza veya yol çalışması nedeniyle oluşan konvoylarda veya feribot girişlerindeki beklemelerde sakinliğinizi koruyun. Yol konsantrasyonunuzu bozmayın. Gevşek malzemeli zemini bulunan yollarda (mıcır ve benzeri serbest malzeme) ani  fren ve direksiyon hareketlerinden kaçınınız, hızınızı azaltın. Seyir halinde takip mesafenizi mutlaka koruyun. Kısa farlarınızı mutlaka yakın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler