Yol Vermeyen ve Peşine Takılanlara Ceza

Türkiye'de ilk olarak Gaziantep'te ambulanslara kamera takılmasıyla birlikte, bazı olayların yaşanmasının önüne geçildi.Gaziantep Sağlık İl Müdürü Metin Karakök, önceden her ambulansta bulunan 2 tane kamera sayısının faydasını gördükten sonra kamera sayıs

Yol Vermeyen ve Peşine Takılanlara Ceza

Türkiye'de ilk olarak Gaziantep'te ambulanslara kamera takılmasıyla birlikte, bazı olayların yaşanmasının önüne geçildi.

Gaziantep Sağlık İl Müdürü Metin Karakök, önceden her ambulansta bulunan 2 tane kamera sayısının faydasını gördükten sonra kamera sayısını 3'e çıkardıklarını, bu sayede yaşanan olumsuz olayların önüne geçtiklerini ve kameraların caydırıcı nitelikte olduğunu kaydetti.
 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile de bir çalışma yürüttüklerini belirten Karakök, "Ambulanslara yol vermeyen veya ambulansın hemen peşine takılarak takip eden araçların plakasını trafiğe bildireceğiz.
 
Polis güçleri de bu araçlara cezai işlem uygulayacak. Trafik polisleriyle birlikte el ele vererek bu işi iyi noktaya getirdik." dedi.
 
Karakök, kamera takılmasıyla ambulansların vakaya ulaşma hızının 10 dakika olduğunu, polisle yürütecekleri çalışma ile bu süreyi 7 -8 dakikaya indirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Karakök, ambulanslara kamera takmalarındaki amaçları şu şekilde açıkladı:
"İlk olarak personelimizin emniyeti sağlamak istedik çalışanlarımızın güvenliği açısından. Şikâyette bulunmaya çekiniyorlar, şikayet edemiyorlar, eşkali dahi bildiremiyorlardı. En azından bu sorun giderilmiş oldu.
 
Kameralar takıldıktan sonra personelimiz hiçbir şiddete maruz kalmadı. Caydırıcı bir özellik oldu. Bunun yanında ambulans geç geldi şikayeti de ortadan kalktı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem