"Yol ver gidelim Taksim'i ezelim"

Başbakan Erdoğan'ı karşılayan kalabalıkta Taksim göstericilerle ilgili atılan slogan MHP'nin 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganını hatırlattı.Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda konuşurken AKP'li kalabalık 'Yol ver gidelim Taksim'i ezelim' sloganı a

"Yol ver gidelim Taksim'i ezelim"

Başbakan Erdoğan'ı karşılayan kalabalıkta Taksim göstericilerle ilgili atılan slogan MHP'nin 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda konuşurken AKP'li kalabalık 'Yol ver gidelim Taksim'i ezelim' sloganı attı. Erdoğan, 'Sağduyudan uzaklşmadan evlerinize dönün' dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Demokratik gösteri hüviyetini kaybederek vandallığa ve hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan İstanbul'a döndü. Erdoğan'ı havaalanında binlerce kişi karşıladı. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Bakınız başkomiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim kaldı. Çoğu polis, bine yakın vatandaşımız yaralandı. Şehirler yağmalandı. Dükkanlar yağmalandı, esnafa zarar verildi. Bunlar, Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar. Sokaklarda kağıt toplayarak hayatını idame ettirmeye çalışan gencimize de kastettiler" diye konuştu.
"MASUM VATANDAŞLAR BU KİRLİ OYUNDAN AYRILMALI"
 
Gezi Parkı olaylarını değerlendirenlere yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Kardeşlerim, gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek son derece sorunsuz bir şekilde nefretin, ayrımcılığın, hukuksuzluğun, kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hüviyetini kaybederek vandallığa ve hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır. Samimi hissiyatla yola çıkıp terör örgütlerinin aracı olan vatandaşlarımız, asıl oyunu görüp bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır. Benim masum vatandaşlarım, bu kirli oyundan, bu siyaset mühendisliğinden, hukuksuz gösterilerden kendilerini ayırmalıdır. Ne yaparsak demokrasi ve hukukla yapacağız. Bunun dışında her yolu 76 milyon hep birlikte gayrimeşgu görecek ve karşısına dikileceğiz" şeklinde konuştu.
 
"ELİNİZDE TENCERE TAVA DEĞİL BİLGİSAYAR OLACAK"
 
Başbakan Erdoğan, havalimanındaki konuşmasını şöyle tamamladı: "Siz, 10 gün boyunca ağır başlılıktan, vakardan, aklıselimden taviz vermediniz. Evlerimize dağılacağız. Sağduyudan asla taviz vermeyeceğiz. Sizin elinizde tencere tava yok değil mi? İşte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere tava ile dolaşanlardan değil, bu gençlik elinde bilgisayarıyla dolaşanlardan bir gençlik olacak. Büyük Türkiye'nin büyük gençleri olarak büyük Türkiye ülküsü için mücadeleyi sürdüreceğiz.
 
Siz mazlumların, Ortadoğu'nun, balkanların, Afrika'nın örnek gençlerisiniz. Siz, büyük düşüneceksiniz. Büyük adımlar atacak, büyük hedeflere koşacaksınız. Oyuna gelmeyecek, aldanmayacak, aldatmayacaksınız. Sizlerin şahsında Türkiye'nin tüm gençliğini kucaklıyorum. Anadolu'daki Trakya'daki tüm kardeşlerimi gönülden selamlıyorum. Sevgili İstanbullular, emin olunuz Türkiye'nin yükselişini Allah'tan başka hiçbir güç engelleyemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem