YÖK'ten "İlahiyat'ta" geri adım!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ilahiyat fakültelerinin isminin değiştirilmesi ve felsefe derslerinin kaldırılması konusunda alınan kararların yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlahiyat camiasından ve kamuoyundan gelen

YÖK'ten "İlahiyat'ta" geri adım!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ilahiyat fakültelerinin isminin değiştirilmesi ve felsefe derslerinin kaldırılması konusunda alınan kararların yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.


YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlahiyat camiasından ve kamuoyundan gelen görüşler ve öneriler üzerine Genel Kurulumuz, 15.08.2013 tarihli toplantısında alınan ilahiyat fakülteleri ile ilgili kararların yeniden görüşülmesini gündemine alarak, ilahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırılmasına karar vermiştir. Bundan sonraki çalışmalar 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre, yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi de dikkate alınarak, yetkili kurum ve kurullar marifetiyle yürütülecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem