Yoksula yeni istihdam fırsatı

Hükümet, sosyal yardımlardan faydalanarak geçimini sağlayan çalışabilir durumdaki yoksullar için istihdam projesi başlattı. Yaşlı ve engelli bakımı kurslarında eğitilen yoksullar işe yerleştirilecekAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çalışabilir durumda

Yoksula yeni istihdam fırsatı

Hükümet, sosyal yardımlardan faydalanarak geçimini sağlayan çalışabilir durumdaki yoksullar için istihdam projesi başlattı. Yaşlı ve engelli bakımı kurslarında eğitilen yoksullar işe yerleştirilecek


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çalışabilir durumda olduğu halde devletten yoksulluk yardımı alarak hayatını devam ettiren vatandaşlar için yeni bir istihdam desteğini hayata geçirdi. Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden işi ve sosyal güvencesi bulunmadığı fakat çalışmasına bir engel olmadığı saptanan yoksullar, "Yaşlı, Engelli Bakımı" kurslarına alınacak. Kursları başarıyla bitirenler bakanlık tarafından korunmaya muhtaç engelli ve yaşlılar için yürütülen "bakım hizmetleri" kapsamında istihdam edilecek. Böylece yoksul durumdaki yaşlıların bakımı, sağlıklı, çalışabilir yoksullar tarafından gerçekleştirilecek.Aile Bakanlığı'na bağlı SYDV'ler üzerinden yürütülen çalışmanın amacı, hem ciddi istihdam açığı yaşanan "yaşlı - engelli bakım hizmetlerine" nitelikli eleman yetiştirmek, hem de devletten yoksulluk parası alan ve aslında çalışabilecek durumda iken bunu bir tür "kültür" haline getiren yoksulları istihdama katmak.

2 MİLYON HANEDE 150 BİN ERKEK

Aile Bakanlığı'nın 2013 yılı verilerine göre 2 milyonun üzerinde haneye sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden "yoksulluk" yardımı yapılıyor. 6 milyon 370 bin kişi ise sosyal yardımlardan faydalanıyor. Yoksul hanelerde yaşayan ortalama 150 bin erkek çalışabilecek durumda olmasına rağmen "iş bulamadığı" gibi gerekçelerle sosyal yardım almayı sürdürüyor.

ÖNCE KURS, SONRA İŞ VERİLECEK

Çalışmalar İŞKUR ile ortak yürütülüyor. Bu çerçevede şimdiye kadar yoksulluk yardımı alan yaklaşık 20 bin kişi işe yerleştirildi. Çalışabilir durumdaki yoksulların "yaşlı, engelli bakım" kurslarına yönlendirilmesi projesi Sakarya'da başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler